Šakiečiai viešėjo sūrių gamykloje

Sausio 18 dieną kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ nariai lankėsi Lenkijoje įsikūrusiame prancūzų firmos „Lactalis“ grupės sūrių gamybos filiale, kur stebėjo iš lietuviško pieno gaminamo pelėsinio ir kietojo sūrio gamybos procesą.

Rajone veiklą vystančio kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ nariai jau kuris laikas glaudžiai bendradarbiauja su prancūzų firmos „Lactalis“ grupės atstovais Lenkijoje. Būtent į Lenkiją vežamas kooperatyvo narių ūkių pienas. Plėtodami abipusį bendradarbiavimą, kooperatyvo nariai praėjusį trečiadienį su dalykiniu vizitu lankėsi minėtos firmos sūrių gamybos padalinyje. Sūrių gamykloje svečiams buvo pasiūlyta degustuoti jų gaminamą produkciją. Gamyklos atsakingieji asmenys  svečiams surengė įdomią ekskursiją po sūrių gamybos cechą, kur gaminami ,,Brie President” linijos pelėsiniai sūriai, kurių įsigyti galima ir Lietuvos parduotuvėse. Beje, „Lactalis“ minėtosios linijos pelėsinius sūrius gamina net su 11 rūšių prieskoniniais priedais. Be to, čia gaminami ir „President“ linijos kietieji sūriai „Mozzarella“. Kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ nariai gamykloje buvo būtent tuo metu, kai pienovežiai iš Lietuvos atvešė pieną. Tad šakiečiai matė visą sūrių gamybos procesą – nuo pieno priėmimo iki sūrių gaminimo. Taip fabrikas per parą perdirba 500 tūkst. litrų pieno.

Lenkijoje viešėję kooperatyvo nariai  sulaukė pasiūlymo dėl ekonomiško transporto panaudojimo. Kad pienovežiai atgal negrįžtų tuščiomis, planuojama į Lietuvą parsivežti išrūgas, iš kurių būtų galima gaminti pieno miltelius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.