Būti ar nebūti Verslo ir informacijos centrui Šakiuose?

svicAsta GVILDIENĖ

Sausio 9 dieną savivaldybės mero Juozo Bertašiaus darbo kabinete vyko trišalis Verslo ir informacijos centro dalininkų susirinkimas. Jame mūsų savivaldybės valdžia ir verslininkų klubo atstovai susitiko su Ūkio ministerijos specialistėmis aptarti tolimesnį Verslo ir informacijos centro likimą. Jo veikla, po viešumon iškilusių faktų apie direktorės Aurelijos Baužaitės išsilavinimą ir ilgalaikį gydymąsi, šiandien visai apmirusi.

Nuotr. Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento Verslo aplinkos gerinimo skyriaus vedėja I.Pakonaitienė (dešinėje) ir to paties skyriaus vyriausioji specialistė N.Bujauskienė informavo susirinkusiuosius, kad Šakių verslo ir informacijos centro nerems.

Susitikime, kuriame buvo sprendžiamas tolimesnis Šakių verslo ir informacijos centro likimas, dalyvavo Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento Verslo aplinkos gerinimo skyriaus vedėja Irena Pakonaitienė ir to paties skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Bujauskienė, savivaldybės meras Juozas Bertašius, jo padėjėja Rima Rauktienė bei Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė. Verslininkams atstovavo Verslo klubo viceprezidentė Loreta Valaitienė, Juozas Dainelis ir Šakių „Žiburio“ gimnazijos verslo ir vadybos technologijos mokytoja Daiva Palukaitienė.
 
Pagrindinis klausimas, kurį sprendė trijų institucijų vadovai ir juos sukviesti A.Baužaitės įgaliota Verslo ir informacijos centro buhalterė Aušra Levišauskienė – centro išlikimas bei jo veiklos finansavimas 2012 metais. Nuo spalio mėnesio iki šios dienos direktorės pareigas užimanti A.Baužaitė, po viešumon iškilusio skandalo, kad septynerius metus savivaldybės administraciją kvailino neegzistuojančiu aukštojo mokslo diplomu, dėl užsitęsusio gydymosi dar negrįžta į darbą. Be vadovo likusio Verslo ir informacijos centro veikla šiandien jau visiškai apmirusi, o dvi darbuotojos vis dar nežino, ką daryti: ar ieškotis kito darbo, ar laukti naujo direktoriaus paskyrimo.

Ūkio ministerijos atstovams trumpai apžvelgus visos šalies verslo centrų situaciją ir pareiškus, kad  jie Šakių verslo ir informacijos centro veiklos nefinansuos, anot J.Bertašiaus, atsistoti ant kojų centras gali tik su savivaldybės ir rajono verslininkų pagalba.  Palaikydamas verslo klubo iniciatyvą ir norą atgaivinti Verslo ir informacijos centro veiklą, meras pažadėjo 2012 metais iš savivaldybės biudžeto jam skirti 40 tūkst. litų dotaciją. Kadangi, pasak Verslo klubo viceprezidentės, verslininkai taip pat žada prisidėti  20 tūkst. litų, panašu, kad centras dilemą - būti ar nebūti - išspręs savo naudai.

Mero teigimu, šie metai Verslo ir informacijos centrui bus lemtingi. „Jei jo veikla nepasiteisins per metus laiko, nieko kito nebeliks, kaip pasekti Vilkaviškio savivaldybės pavyzdžiu, ir sujungti verslo ir turizmo informacijos centrus į vieną instituciją, - tikino J.Bertašius. – Manau, jei jų specialistai gali įgyvendinti aibę įvairių veiklų ir uždirbti iš jų nemenkas pajamas, tai kuo blogesni mūsiškiai.“ Pasak mero, savivaldybė šiandien neturi atliekamų lėšų, kad galėtų išlaikyti biudžetinę įstaigą, ji gali tik padėti jai išsilaikyti.

Tiesa, Šakių Verslo ir informacijos centrui jau šiandien verkiant reikalingas vadovas.  Neoficialiais duomenimis A.Baužaitė jau yra parašiusi prašymą atleisti ją iš užimamų pareigų, tačiau naują direktorę bus galima patvirtinti tik tuomet, kai bus galima atleisti senąją. O tai gali dar užsitęsti, kol gydytojai nuspręs nutraukti jos nedarbingumo pažymėjimą.  

Susitikimo metu Šakių „Žiburio“ gimnazijos verslo ir vadybos technologijos mokytoja Daiva Palukaitienė buvo pristatyta, verslininkų manymu, kaip pati realiausia ir tinkamiausia kandidatė užimti Verslo ir informacijos centro direktorės pareigas.  Tačiau, kol iš pareigų nepasitraukusi A.Baužaitė ir rajono taryba šios kandidatūros nepatvirtino, verslo ir informacijos centre vis dar tvyros nežinia.

Beje, Verslo ir informacijos centro buhalterei pateikus išsamią 2011 metų veiklos apžvalgą, paaiškėjo, kad centras ir toliau, pasak mero, sėdi skolose. A.Levišauskienės teigimu, jų jau nestebina šių metų ataskaitoje įrašyti minus 20 tūkst. litų, nes Verslo ir informacijos centras visais metais dirbo nuostolingai. Negaunant pajamų iš vykdomų veiklų, savivaldybės skiriamas lėšas „suvalgydavo“ išlaidos darbuotojų atlyginimams ir komunaliniams mokesčiams. Šiuo metu skubama išsiaiškinti teisinius reikalus, kad centras kuo greičiau galėtų atnaujinti savo veiklą ir atsistoti ant kojų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.