Aptarti savivaldybių įsiskolinimai atliekų tvarkymo centrui

mieliauskasSausio 19 dieną Marijampolės savivaldybėje vyko UAB Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) ir jo steigėjų bei akcininkų pasitarimas dėl atliekų tvarkymo. Susitikime didžiausias dėmesys skirtas apskrities savivaldybių įsiskolinimo problemoms spręsti.  

Ketvirtadienį Marijampolės savivaldybėje įvyko  MAATC‘o administracijos, vadovaujamo Antano Mieliausko, ir centro akcininkių: Marijampolės, Vilkaviškio rajono, Šakių rajono, Kalvarijos, Kazlų Rūdos savivaldybių merų susitikimas. MAATC‘o direktorius apžvelgė centro finansinę situaciją. Pasirodo, visos apskrities savivaldybės (išskyrus Šakių), taikiusios mažiausius mokesčius už atliekų tvarkymą, įsiskolino MAATC‘ui. Centro direktorius A. Mieliauskas patikino, jog Šakių savivaldybė vienintelė taikė tokius tarifus, kokius ir turėjo taikyti visos kitos savivaldybės, ir atsižvelgė į akcininkų sprendimą. Kaip žinia, Šakių rajone sudarius sutartį pagal būste registruotų žmonių skaičių už žmogų mokami 6 litai plius PVM, pagal plotą - taikomas 23 ct mokestis už kvadratinį metrą. Pavyzdžiui, Kalvarijos savivaldybėje analogiškai mokami 6 litai už žmogų, bet pagal plotą 17 ct už kvadratinį metrą. Tokiu būdu ši savivaldybė MAATC‘ui įsiskolino 234 tūkst. 983 litus. Per 16 naujos atliekų tvarkymo sistemos veiklos mėnesius bendrai apskrities savivaldybės centrui įsiskolino 800 tūkst. litų. Pasak A. Mieliausko, susitikime buvo nuspręsta, jog įsiskolinimus savivaldybės padengs iš biudžeto.  

A. Mieliauskas patikino, kad ateityje mokestis už atliekų tvarkymą neišvengiamai brangs, kadangi centro surenkamų lėšų nepakanka atliekų tvarkymo plėtrai. Artimiausiu metu bus siekiama, kad visų atliekų kiekis būtų sumažintas iki 30 tūkst. tonų atliekų. Dabar į sąvartyną atvežama 62 tūkst. tonų per metus.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.