Į konkursą varu nenuvarysi

valiukasŠiemet 19 kartą Lietuvos ūkininkų sąjungos rengtame konkurse „Metų ūkis“ paskelbti įvairių šalies rajonų nugalėtojai. Deja, tarp prizininkų nėra nė vieno Šakių rajono ūkininko.

Kaip skelbia Lietuvos ūkininkų sąjunga, konkurse šiemet dalyvavo 418 ūkiai. Tarp prizininkų neišvysime Šakių rajono ūkininkų. Nedalyvauti konkurse nusprendė patys žemdirbiai. Mat Šakių rajono ūkininkų sąjungos padalinys drauge su dar keliomis savivaldybėmis, protestuodami prieš sąjungos vadovybės veiklą, praėjusią vasarą sustabdė narystę sąjungoje. „Gavome pasiūlymą dalyvauti konkurse. Aš apklausiau ūkininkus, jie pasakė, kad nedalyvautume“, - kalbėjo Rimantas Valiukas.

Lietuvos ūkininkų sąjunga pastebi, jog kasmet vis mažėja norinčiųjų dalyvauti šiame konkurse. Dabar kuo toliau, tuo labiau kai kuriose savivaldybėse žemdirbius dalyvauti konkurse reikia tiesiog prikalbinti. „Labai juokingai gaunasi su tuo konkursu „Metų ūkis“. Kituose rajonuose ūkininkus renka mėnesį laiko, renka tarpusavyje. Pas mus reikia tiesiog varu varyti, prašyti. Nelabai žmonės ir nori tų metų ūkininkų. Kažkaip ši šventė mūsų ūkininkų nelabai ir žavi“, - tikino R. Valiukas ir pridūrė, kad dabar rajone daromos savos šventės. Pernai tokia šventė vyko Griškabūdyje, kur buvo aukojamos šv. Mišios. Šiemet, kaip teigė R. Valiukas, didžiųjų švenčių laikotarpiu irgi bus surengta ūkininkų pagerbimo šventė.
 
Sąjunga pripažįsta, jog išlaikyti tokias ilgas konkurso tradicijas nėra paprasta. Be to, tampa vis sunkiau išrinkti laimėtoją, kai visų specializacijos yra labai skirtingos. Bendras vidutinis ūkio dydis 2012 metais tarp visų laimėtojų yra 198 ha. Lyginant su ankstesniais metais, laimėtojų ūkiai stambėja.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.