Gyvūnijos apsaugai - didesnis dėmesys

Aplinkos apsaugos agentūros paskelbti 2013 m. I pusmečio gyvūnijos apsaugos kontrolės rezultatai rodo, jog įsigaliojusios naujosios gyvūnijos apsaugos priemonės duoda teigiamų rezultatų.
 
Per pirmąjį šių metų pusmetį suorganizuoti 1638 reidai, kurių metu nustatyti 2495 pažeidimai gyvūnijos naudojimo srityje. Tai 6 proc. daugiau nei 2012 m. tuo pačiu laikotarpiu (2343 pažeidimai). Daugiausia užfiksuota žvejybos taisyklių pažeidimų. Iš viso išaiškinti 2238 mėgėjų žūklės taisyklių pažeidimai, iš jų naudojant draudžiamus žūklės įrankius – 212. Tai tris kartus mažesnis skaičius nei 2012 m. per tą patį laikotarpį. Nelegalūs žvejybos įrankiai „populiariausi“ Klaipėdos regione (58 pažeidimai), mažiausiai tokių pažeidimų užfiksuota Marijampolės regione (5). Statistika rodo, kad kas septinto reido metu yra aptinkama brakonierių pastatytų tinklų.

Lyginant su 2012 m. I pusmečio duomenimis, šiek tiek padaugėjo medžioklės taisyklių pažeidimų. Didesnis pažeidimų išaiškinimų skaičius siejamas su aktyvesne aplinkosaugos pareigūnų veikla.

Medžioklės ir žvejybos taisyklių sugriežtinimas davė akivaizdžių rezultatų. Už gyvūnijos naudojimo reikalavimų pažeidimus skirta 320,1 tūkst. litų administracinių baudų, – 55,7 tūkst. Lt mažiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. Už gyvūnijos ištekliams padarytą žalą pateikta 435 tūkst. litų civilinių ieškinių, – dvigubai daugiau nei per tą patį 2012 metų laikotarpį.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px