Nuspręsta, kiek šiemet bus leidžiama sumedžioti vilkų

Šiais metais atlikta vilkų populiacijos apskaita parodė, kad šiuo metu Lietuvoje likę tik 208 vilkai, tad 2013-2014 metų medžioklės sezono metu šalyje bus leista sumedžioti iš viso tik 21 vilką. Tokį įsakymą pasirašė Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

 Vilkų apskaitą  atliko Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija bei Generalinė miškų urėdija, vilkus skaičiuodama tiek valstybiniuose, tiek privačiuose miškuose. Lietuvoje ilgalaikis vilkų populiacijos gyvybingumą užtikrinantis minimalus siektinas dydis yra 250 vilkų. Vilkų populiacijos gausos reguliavimo planas numato, kad tuo atveju, kai vilkų šalyje suskaičiuojama mažiau nei 250, galima leisti sumedžioti ne daugiau kaip dešimtadalį suskaičiuotų vilkų skaičiaus.  Reikėtų nepamiršti, kad vilkas ne tik daro žalą ūkininkams, bet ir yra saugomas gyvūnas visoje Europos Sąjungoje. Nuo šių metų spalio mėnesio  Lietuvoje jau veikia vilkų padarytos žalos atlyginimo mechanizmas. Nukentėję gyventojai gali kreiptis į savivaldybes dėl vilkų padarytos žalos atlyginimo. Nuo šių metų vilkų medžioklėje pradėta taikyti naujovė,- vilkų medžioklės limitas išdalintas pagal apskritis. Taigi, Marijampolės apskrities medžiotojams šį medžioklės sezoną bus leista sumedžioti tik vieną pilkąjį vilką.
 
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.