Atidaryta siuvykla Lukšiuose – brangi kaip kūdikis

luksiu tekstileSima KAZARIAN
 
Per septynerius metus lukšiečiai Sigitas ir Rima Bendoriai įgyvendino svajonę: 2006 m. nusipirkę žemės sklypą, praėjusį penktadienį jie šventė čia pastatytos siuvyklos atidarymą, vainikavusį didelį kelerių metų triūsą.
 
Nuotr. Naujosios gamyklos atidarymo akimirka. Juostą kerpa R. Bendorienė, S. Bendorius, M. Šiburkis, J. Puodžiukaitis.
 
Siuvyklos atidarymo proga kalbėję svečiai pabrėžė, kad Bendorių šeima nuveikė didžiulį darbą.  „Tos durys, prie kurių mes čia stovime, tokios mažos, kad neatspindi šio didelio pastato, šio didelio įdėto darbo“,- teigė statybos bendrovės „Costum“ generalinis direktorius Marius Šiburkis, sveikindamas siuvyklos šeimininkus. Tuo tarpu jie teigė, kad ši siuvykla jiems brangi kaip kūdikis.

Gamykla šiuo metu dirba trimis pamainomis. Pasak R. Bendorienės, pagal gamybos apimtis ir esamus užsakymus, šiuo metu beveik reikėtų dar vieno įrengimo, tačiau jis atsieitų apie pusę milijono, todėl šis klausimas kol kas nukeliamas į ateitį.

Tikras iššūkis

 „Nusipirkome sklypą, o paskui tai ruošėmės, ruošėmės... Kad galėtume gauti paramą, įsteigėme naują įmonę, kadangi seniai veikiančiai niekas paramų neduoda, o vieni, savo jėgomis, nebūtume galėję įgyvendinti tokio lygio projekto“,- pasakojo vienintelė naujosios UAB „Lukšių tekstilė“ akcininkė R. Bendorienė. Reikalavimą dėl akcijų ir kita nustatė paramos davėjas Nacionalinės paramos agentūra. Šiuo metu paramos yra tik laukiama, todėl milijoninio projekto našta gula ant šeimos pečių. „Važiuoja čia tikrina, skaičiuoja, laukiam, jei viskas sėkmingai praeis, ateis ir parama. Investavome 3,5 mln. litų, turėtume gauti 690 tūkst. litų paramą iš Europos Sąjungos. Prasiskolinau visam gyvenimui. Kada aš tuos milijonus grąžinsiu?“- pusiau juokavo, pusiau rimtai kalbėjo R. Bendorienė. UAB „Lukšių tekstilė“ direktorė neslėpė, kad gamyklos statyba buvo tikras iššūkis ir nemaža rizika.

Tikinti, bendruomeniška šeima

Atidarymo šventėje prisiminimais dalijosi ir Georg Heuveldop, „Franz Gahlert“ savininkas. Jis pasakojo, kaip Sigitas pirmąkart atvyko stažuotis į Vokietiją, išmoko siuvimo ir dygsniavimo, darbo su įrengimais paslapčių, kad paskui galėtų vadovauti dukterinei įmonei „Gahlert tekstilė“ Lukšiuose. „Perkėlėme kelis įrengimus, juos pritaikėme. Sigitui reikėjo išmokti aukštu lygiu bendrauti su kitų įmonių vadovais, išmokti parduoti, derėtis dėl užsakymų. Jo kūrybiškumo, didelio optimizmo, pasiaukojimo darbui dėka, su visokeriopa žmonos Rimos pagalba, Sigitas sugebėjo pasiekti, kad įmonė turėtų gerą reputaciją, rimtą kompetenciją ir vardą tarp kitų tekstilės įmonių Lietuvoje“,- džiaugėsi G. Heuveldop.

UAB „Lukšių tekstilė“ atidaryme dalyvavo kunigas, kuris pašventino naująjį pastatą ir palinkėjo gero pelno bei pasikliauti ne vien savo jėgomis, bet ir Dievu. Jis Bendorių šeimą apibūdino kaip labai bendruomenišką, mėgstančią sportą, tikinčią. Kad jie visada geranoriški ir linkę taikiai, diplomatiškai spręsti reikalus, pabrėžė ir visi susirinkę svečiai, negailėję komplimentų naujosios gamyklos savininkams. Sigitas ir Rima Bendoriai atidarymo proga darbuotojams parengė siurprizą: sudainavo kelias dainas, gitaromis grojo S. Bendorius su dukra. „Prašau nesmerkti, mums tai pirmas kartas“,- jaudindamasi kalbėjo R. Bendorienė. Šis siurprizas buvo pasitiktas ovacijomis ir palaikymu. Jaudinančiomis atidarymo akimirkomis gamyklos darbuotojos vos galėjo sulaikyti ašaras. S. Bendoriaus dėka nedideliame Lukšių miestelyje yra sukurta keliasdešimt stabilių darbo vietų.

Gamykloje – geoterminis šildymas

Naujosios gamyklos pastatai – modernūs, atitinkantys aukščiausius kokybės standartus. Čia įrengtas geoterminis šildymas, nuosavas vandens gręžinys. Kadangi patalpose bus dirbama su degiais tekstilės gaminiais, visi paviršiai jose dengiami specialiais nedegiais dažais, sumontuoti papildomi priešgaisrinės signalizacijos ir ventiliacijos įrenginiai, statomos priešgaisrinės sienos, dalijančios pastatą į gaisrinius skyrius. Sienos pastatytos per visą pastato aukštį, tad gaisras negalėtų plisti.

UAB „Lukšių tekstilė“ specializuojasi tekstilės ir minkštųjų baldų gamybos dygsniavimo ir siuvimo paslaugų srityje.

Pasak R. Bendorienės, kol kas pagrindiniai užsakovai yra Lietuvos įmonės, tačiau tikimasi veiklą plėsti  ir į kitas Europos Sąjungos šalis, nemažai susidomėjimo yra iš Latvijos.

UAB „Costum“ statytą gamyklos kompleksą sudaro administracinis ir gamybinis korpusai, pagalbinės patalpos ir sandėlys.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.