Muziejų naktis sutraukė būrius lankytojų

muzieju naktysMuziejų naktis – jau pažįstamas ir daugelio laukiamas renginys. Šiemetinės Zanavykų muziejaus renginių programos tiesiog nebuvo galima praleisti.
 
Nuotr. Norėję išgirsti Ievos Narkutės gyvo garso koncertą netilpo muziejaus salėse.
 
Šeštadienio vakare į Zanavykų muziejų atvykusiems lankytojams buvo pasiūlytos įvairios pramogos. Jau kuris laikas buvo galima registruotis kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose buvo mokomi tiek tradicinių, tiek modernių amatų.

Pirmoji muziejaus edukacinė programa buvo skirta supažindinti su kraičio skrynios istorija, reikšme ir paskirtimi. Lankytojai turėjo galimybę palyginti įvairias muziejaus ekspozicijoje esančias skrynias, sužinoti, kuo jos skiriasi, išsiaiškinti jų simbolikos, spalvų reikšmes, sužinoti, kas į jas buvo dedama. Skrynių puošybą renginio dalyviai išbandė praktiškai margindami mažas medines skrynutes.

Antroji kūrybinių dirbtuvių dalis buvo ne ką mažiau intriguojanti – savo amato paslaptis atskleidė mūsų rajone labai populiari juvelyrinių dirbinių menininkė Justė Želionienė. Užsiėmimo dalyviai galėjo savo rankomis pasigaminti vienetinius žiedus iš polimerinio molio ir vielos. Jie susipažino su polimerinio molio lipdymo technika ir dekoravimu.

Tiesa, neįvyko 5 -10 klasių moksleiviams skirta tradicinės zanavykų sodybos edukacinė programa.

Daug žiūrovų sutraukė Ievos Narkutės koncertas. Muziejaus darbuotojas Darius Mendelsonas pristatė savo kurtas vizualizacijas, Indrė Siaurusevičiūtė lankytojus stebino Lietuviškų mandalų instaliacijomis, o  Šakių bendruomenė lankytojams virė skanią sriubą.

Zanavykų muziejaus direktorė Rima Vasaitienė pasidžiaugė pavykusiu renginiu ir tuo, jog jame dalyvavo daug žmonių: „Buvo galima pasisemti daug idėjų, kurios įkvepia tolimesniam darbui. Labai norėčiau padėkoti ir visiems rėmėjams, kurie buvo labai geranoriški ir neatsisakė paremti finansiškai.“

Muziejų naktis – Tarptautinės muziejų tarybos inicijuotas kasmetinis renginys, organizuojamas Tarptautinės muziejų dienos, minimos gegužės 18- ąją, proga.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.