Kalėdinis autobusiukas linksmina šakiečius

kaledu senelisĮ Šakių Kalėdų eglutės įžiebimo šventę savo autobusiuku atvykęs Kalėdų Senelis nusprendė pasilikti ilgesniam laikui.

Nuotr. Kalėdų Senelis važinėja po miestą, sušoka ratelį su vaikais ir aplanko įmonių darbuotojus.

Dar neprašvitus, nuo pusės aštuonių ryto, sėdęs į autobusiuką, iš kurio garsiai skamba nuotaiką keliančios kalėdinės dainos, jis sukinėjasi po Šakius. Pakelia skubančius į darbą ir palydi vakare grįžtančius namo... užsuka į įmones, pradžiugina darželinukus, priverčia nusišypsoti senelius.
 
„Kai sninga – kalėdinė dvasia atsiranda tarsi savaime, o tokiu ūkanotu oru kaip dabar, ją įpūsti reikia pastangų. Štai kodėl Kalėdų Senelis nusprendė ilgiau paviešėti Šakiuose. Visi apsnūdėliai gauna dozę gerų emocijų“, – šypsojosi Kalėdų Senelis, labai panašus į Šakių kultūros centro direktorių Raimondą Januševičių.

Vieną rytą Kalėdų Senelis net išgirdo ačiū už tai, kad pakėlė į darbą skubantį šakietį: „Jei ne jūs – būčiau tikrai pamigęs.“

Kalėdinis autobusiukas pernai aplankė apie 20 įstaigų. Dėkodamas už per metus padarytus gerus darbus Kalėdų Senelis savo dideliame maiše vaikams suranda po saldainį, o įmonėms – kalėdinį pyragą.

Paklausus, kiek kuro autobusiukas išvažinėja iki Kalėdų, Senelis buvo paslaptingas: „Nematerializuokime visko, juk negalima tokio dalyko, kaip Kalėdų dvasia, įvertinti pinigais arba prašyti Kalėdų Senelio pasakyti, kiek kainavo jo dovana.“

Kokią žinią šiemet šakiečiams nori paskleisti Kalėdų Senelis? „Reikia į viską žiūrėti teigiamu rakursu, net liūdni dalykai, pažvelgus į juos linksmai, pasidaro geresni. Jei į viską žvelgsi pasyviai, bus labai liūdna gyventi. Žmonės sakys, bepigu tam Kalėdų Seneliui šnekėti, kai jis visą vasarą tupi Laplandijoje ant pečiaus ir nekvaršina galvos jokiais rūpesčiais. Sunku įtikinti, bet iš tiesų turime gyventi ir džiaugtis, kad gyvename, nematerializuokime to gyvenimo. Visa mūsų įsitikinimuose, širdyje visa tai“, – važiuodamas savo žaviu skambančiu autobusiuku storu balsu dundeno Kalėdų Senelis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px