Šakiuose sušvito kalėdinė eglė

eglute iziebimasPraeitą šeštadienį Šakiuose vyko eglutės įžiebimo šventė. Joje lijo saldainių lietus, skambėjo kariliono muzika ir atvyko tradicinis Kalėdų Senelio autobusiukas, kuris važinės po Šakius lankydamas įvairias įstaigas ir organizacijas iki pat švenčių.

Nuotr. Šiemet miesto skvere vykusi eglutės įžiebimo šventė buvo iškilmingesnė nei pernai, kai renginys vyko prie kultūros centro, nes skvere laisviau tilpo susirinkę žmonės.

Šviečiantį ir skambantį kalėdinį autobusiuką su Seneliu atlydėjo bėgikai, įveikę simbolinį 2016 m atstumą nuo sporto centro iki skvero. Šeštą valandą vakaro eglutę įžiebė Kalėdų Senelis ir Šakių rajono meras Juozas Bertašius.

Šventėje – muzika ir prekyba

Įžiebimo šventėje vyko Šakių kultūros centro atlikėjų „Šmiki šmaki“, „Viva“, cirko artistų „Šypsena“ pasirodymai, koncertinę programą „Trys draugai“ surengė į svečius atvykusi Šiaulių dainavimo studija „Svirplys“. Renginį vedė Šakių „Varpo“ mokyklos dramos studijos aktoriai. Už šventinę programą buvo atsakinga „Viva“ kolektyvo vadovė Laura Saunorienė.

Susirinkę šakiečiai galėjo pasivaišinti ir nusipirkti kalėdinių žaislų, rankų darbo gaminių iš į šventę atvykusių prekybininkų.

Šventės dalyvius pasitiko ir išlydėjo kariliono muzika.

Puošiant eglutę patarė ir menininkai

Kaip teigė Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, puošiant eglutę šiemet dalyvavo ne vien seniūnija. Prisidėjo Šakių kultūros centras, patarimus, kaip būtų galima Kalėdoms „aprengti“ žaliaskarę, davė ir Šakių menininkai.

Menininkė Audronė Vorevičienė teigė, kad kilo daug gerų idėjų, kaip būtų galima gražiai ir skoningai papuošti eglutę, tačiau šiemet liko per mažai laiko joms įgyvendinti.

„Eglutės puošimui geriausiai pradėti ruoštis prieš metus, mažiausiai – prieš pusę metų. Šiemet pasiūliau rato motyvą, kuris gražiai susisietų su kariliono lanku. Galbūt ne iki galo pavyko įgyvendinti idėją, nes tam reikia daugiau laiko“, – kalbėjo A. Vorevičienė.

Šakių seniūnas D. Jasevičius pritarė, kad Šakių eglę galėtų puošti išskirtiniai rankų darbo žaisliukai. „Tikėkimės, kitąmet pavyks įgyvendinti šiuos planus, juolab, kad turime daug gerų menininkų“, – svarstė D. Jasevičius.

Kaina apytikslė

Be skvero, Šakių miestas tradiciškai puošia Nepriklausomybės gatvę, kur pakabintos girliandos, ir Vinco Kudirkos gatvę, kur prie stulpų pritaisytos snaigių dekoracijos.

Preliminariais duomenimis, puošimasis Kalėdoms Šakių seniūnijai galėjo kainuoti iki 2000 eurų. „Šio skaičiaus tikriausiai neviršysime, tačiau tikslesnius duomenis, kiek iš viso kainavo papuošimai, turėsime vėliau“, – kalbėjo D. Jasevičius.

Eglutė pavirs malkomis

Pasibaigus šventėms, Šakių eglutė ir toliau skleis šilumą – ją sukapos viešuosius darbus dirbantys seniūnijos darbininkai, malkos bus atiduodamos vargingai gyvenantiems žmonėms, senoliams, kurie negali patys jomis pasirūpinti.

Laikosi senolių tradicijos

Mūsų rajonas pasižymi tuo, jog laikomasi senos tradicijos eglutę puošti kuo arčiau švenčių. Slavikų seniūnijoje žaliaskarė pasipuoš visai prieš jas – ne anksčiau kaip gruodžio 20 dieną. Slavikų seniūnas Vidmantas Benediktas Sprainaitis teigė, kad tai yra tradiciją, kurią norisi išsaugoti: „Nesivaikome naujų madų, kurias diktuoja prekybininkai, juk nuo senų senovės šventės prasidėdavo tik prieš Kūčias, šios senolių tradicijos laikomės ir mes. Jau nusipirkome girliandų, bumbulų, o kai ateis metas, kultūros darbuotojos, bendruomenės atstovai ir seniūnijos vyrai kibs į darbą ir papuoš eglutę šventėms“, – kalbėjo V. B. Sprainaitis. Anot seniūno, šiemet papuošimams išleista nemažai – apie 200 eurų.

Sima Kazarian

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px