Tarėsi dėl profesinės šventės organizavimo

pasienieciai merasAntradienį savivaldybėje susitiko rajono valdžios atstovai su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės vadu pulkininku Rimantu Timinskiu ir Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos vadu majoru Ramūnu Maksvyčiu. Susirinkusieji tarėsi dėl Pasieniečių dienos minėjimo, kuris planuojamas surengti Šakiuose birželio 28 d.

Nuotr. Šilgalių užkardos vadas majoras Ramūnas Maksvytis (kairėje) pasiūlė surengti Pasieniečių dienos minėjimą Šakiuose.

Pagėgių rinktinės vadas R. Timinskis pasidžiaugė, kad pasieniečiai turi savo profesinę šventę. Oficiali Pasieniečių dienos data – birželio 29-oji. Lietuvoje pirmą kartą ši diena paminėta 1922 m., dienos minėjimas buvo atkurtas 1999 m. Ir štai jau 16 metų įvairiuose Lietuvos miestuose apie 4 tūkstančius Valstybės sienos apsaugos tarnautojų ir darbuotojų mini profesinę dieną. Pasak Šilgalių užkardos vado R. Maksvyčio, šiais metais, apžiūrėjus miesto skverą, pasiklausius varpų muzikos, buvo nuspręsta šią išskirtinę šventę surengti Šakiuose.
 
Pasieniečiai renginį planuoja pradėti šv. Mišiomis, vėliau pražygiuoti miesto gatvėmis iki miesto skvero, kur turėtų vykti pagrindiniai Pasieniečių dienai skirtos šventės renginiai: pasieniečių technikos demonstravimas, kinologų parengtos programos demonstravimas, košė ir kt.

Rajono savivaldybė pažadėjo prisidėti prie šventės organizavimo, surengti šventinį koncertą.

Rinktinės vadas R. Timinskis priminė, kad 1994 m. įsteigta Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinė šiuo metu saugo beveik visą teritoriją su Rusija – 178 km ruožą, 109 km sienos driekiasi Nemunu. Anot R. Timinskio, nuo gegužės 1 d. jiems perduodamas reorganizuojamos VSAT Lazdijų rinktinės 73 km saugomas sienos su Rusija ruožas. Aštuonias užkardas turinti Pagėgių rinktinė (iš jų trys Šakių rajone) yra subūrusi patikimų pasieniečių komandą, aprūpintą moderniausia įranga, technika ir darbo priemonėmis.

Išgirdęs apie vykdomas VSAT reorganizacijas, rajono meras Juozas Bertašius paklausė, ar pertvarkos nepalies rajone esančių Kudirkos Naumiesčio, Rociškių, Šilgalių užkardų. R. Timinskis patikino, kad tiesiogiai išorinę valstybės sieną saugančiose ir vidinę sieną kontroliuojančiose užkardose, tarp jų ir Šakių rajono teritorijoje esančiose, esminių pertvarkų nebus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.