„Pynė“ šokiais džiugino užsieniečius

pyne vengrijaAtšventęs gražų 20-ąjį gimtadienį „Pynės“ kolektyvas tęsia savo koncertinę veiklą. Balandžio pabaigoje kolektyvas dalyvavo Komarom mieste vykusiame festivalyje.

Nuotr. „Pynė“ Komarom mieste vykusiame festivalyje gera nuotaika užkrėtė visus renginio dalyvius ir žiūrovus.

Tautinių šokių kolektyvas „Pynė“ Komarom mieste vykstančiame tarptautiniame kino festivalyje pristatė Lietuvos kulinarinį paveldą ir atliko meninę programą. Šokėjai (jaunimo ir jaunių grupės) žiūrovams dovanojo valandos trukmės koncertinę programą, kuri sukėlė susižavėjimą ir buvo sutikta šiltais plojimais. Pašokę jie skanavo ne tik savo, bet ir kitų šalių nacionalinių gėrimų ir valgių.
 
Šiame renginyje dalyvavo ir Lietuvos ambasados Vengrijoje konsulato atstovai, kurie „Pynę“ taip pat sveikino su puikiu pasirodymu.

Komarom miestas – senas Vengrijos miestas, kurio viena dalis dabar priklauso vengrams, o kita – slovakams. Abi miesto dalis skiria tik tiltas. Kolektyvo nariai turėjo galimybę pasižvalgyti po puikų senamiestį, pavaikščioti vingiuotomis ir jaukiomis jo gatvelėmis, pasigrožėti architektūra.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.