Kapela įrašė pirmąją kompaktinę plokštelę

slaviku kapelaSlavikų kaimo kapela kompaktine plokštele pažymėjo penkiolikos metų kūrybinę veiklą. Balandžio 30 d. pasveikinti slavikiečius susirinko didelis būrys liaudiškos muzikos gerbėjų.

Nuotr. Jau penkiolika metų Slavikų kaimo kapela lipa į sceną ir savo pasirodymais džiugina klausytojus.  

Slavikų kaimo kapela susikūrė prieš penkiolika metų, tačiau dažnai keitėsi ir jos vadovai, ir muzikantai. Kapelai pasikeisdami vadovavo Vidmantas Benediktas Sprainaitis, Stasys Bilinskas, o šiuo metu vadovauja Renata Baltrušaitienė. Kapeloje anksčiau buvo 13 narių, dabar groja ir dainuoja trys moterys ir keturi vyrai: Renata Baltrušaitienė, Auksė Kriščiokaitienė, Elvyra Intupienė, Vidmantas Benediktas Sprainaitis, Valdas Ambrasas, Stasius Puišys, Algimantas Strakauskas –  tikri liaudiškos muzikos patriotai.
Slavikiečiai daug groja savame krašte bei koncertuoja kaimyniniuose rajonuose, dalyvavo Lietuvos televizijos laidoje „Duokim garo“, yra groję Lenkijoje bei Kaliningrado srities Krasnoznamensko mieste.
 
„Mums jau seniai kirbėjo mintis išleisti plokštelę, juolab kad daugelis kapelų jau yra išleidę. Išleidimo procesas užtruko apie pusę metų, pareikalavo daug muzikantų  ir dainininkų darbo“, – pasakojo seniūnas V.  B. Sprainaitis. Pasak seniūno, plokštėlė išleista seniūnijos lėšomis.

Kompaktinėje plokštelėje „Prie Šešupės“ įrašyta 15 įvairaus žanro kūrinių: valsai, polkos, romansai, lietuvių liaudies dainos. Dainai „Kvietimas“ žodžius parašė mūsų rajono poetė Ona Jasinskienė, kitų kūrinių autoriai dažniausiai nežinomi.

Pasveikinti kapelos jubiliatės atvyko rajono meras Juozas Bertašius ir Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Eugenija Kasparevičienė. Padėkos raštai už ilgametį dalyvavimą kapelos veikloje įteikti A. Kriščiokaitienei ir E. Intupienei bei kapelos vadovei R. Baltrušaitienei. Seimo narys Mindaugas Bastys padėkojo A. Strakauskui ir kapelos iniciatoriui V. B. Sprainaičiui.

Koncertavo ir kapelą sveikino ištikimi draugai – Zyplių dvaro kapela (vad. Remigijus Poderis), Liepalotų kaimo kapela (Vad. Romas Skaisgirys) bei jungtinė Valavičių ir Jungėnų kaimo kapela „Jungvala“ (vad. Birutė Zavistauskienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.