Ženklai, sugulę į drobes

Spalio 14 d. Zyplių dvaro centriniuose rūmuose atidaryta tautodailininkės Ilonos Daujotaitės paroda „Budėjimas“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės 25-mečiui.

Parodos autorė gimė ir užaugo Šiauliuose, kur baigė pedagogikos mokslus, o vėliau kartu su vyru, baldų restauratoriumi, nutarė pabėgti iš miesto šurmulio. Taip Ilonos ir Rimo šeima įsikūrė netoli Kernavės esančioje sodyboje, kur gyvena ir kuria jau du dešimtmečius. Šioje sodyboje užaugo ir subrendo jų sūnus – diplomuotas istorikas, pokalbiai su juo įkvėpė ir paskatino Iloną kurti paveikslus, susirikiavusius parodoje „Budėjimas“.
 
Kaip sako pati autorė, mes visi turime savyje to budėjimo prie svarbių mūsų tautai, šaliai, kiekvienam iš mūsų simbolių ir elementų – nuo senųjų baltiškųjų, pagonybės dievų iki šiandieną išpažįstamos religijos reliktų. Ir budime. Kai kurie sąmoningai, kiti – pasąmonėje. Visi šie per amžius iš kartos į kartą perduoti ženklai, turintys įtakos šiandienos žmogaus pasaulėžiūrai, ir sugulė į drobes per I. Daujotaitės rankose atgyjančius dažus ir teptukus.

Paroda Zyplių dvaro rūmuose veiks iki lapkričio 15 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px