Kvietė ne į atidarymą, o parodos uždarymą

valentas
Nuotr. Vidmanto Valento nutapyti paveikslai kupini paslaptingumo, juose dominuoja rudeniškos, tačiau šiltos spalvos.

Esame įpratę, jog rengiami parodų atidarymai, tačiau šįkart Vidmantas Valentas kvietė į Zanavykų muziejuje eksponuotų jo darbų parodos uždarymą. V. Valentas – universalus menininkas: tapytojas, akvarelininkas, grafikas, vitražistas, video meno kūrėjas.
 
V. Valentas nuolat dalyvauja grupinėse parodose, yra surengęs ir ne vieną autorinę akvarelės, tapybos, pastelės parodą. Zanavykų muziejaus lankytojams menininkas pristatė tapybos darbų parodą „Pro užmerktas akis“. Parodą sudarė 17 įvairaus formato paveikslų. Kauniečio kūriniai pilni paslaptingumo: jie įtraukia žiūrovą į lietuviškų parafrazių ir simbolių kupiną menininko pasaulį. Paveiksluose dominuoja rudeniškos, tačiau šiltos spalvos.

V. Valentas baigė S. Žuko taikomosios dailės technikumą, vėliau studijavo Vilniaus dailės institute, įgijo dekoratyvinės dailės dailininko specialybę. Menininkas yra Lietuvos kino mėgėjų sąjungos narys, nuo 2006 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys. V. Valentas yra 2013 m. Lietuvos banko išleistos sidabrinės kolekcinės monetos 1863 m. sukilimui atminti dailininkas.

Paroda veikė Zanavykų muziejaus pirmojo aukšto laikinųjų parodų salėje nuo šių metų rugsėjo 23 d. iki spalio 14 d.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.