Pirmakursiai pristatė drabužių kolekciją

urban line
Nuotr. Drabužių kolekciją „Žiedų galerijoje“ pristatę studentai džiaugėsi galimybe darbus eksponuoti Šakiuose.

Penktadienį „Žiedų galerijoje“ buvo pristatyta septynių Kauno kolegijos Justino Vienožinskio Menų fakulteto Aprangos dizaino katedros pirmo kurso studentų darbų paroda „Urban line“ (liet. „Miesto linija“), kurioje – drabužių kolekcija.
 
Kauno kolegijos studentai drauge su studentais iš Kipro, vykdydami tarptautinį projektą, sukūrė drabužių kolekciją. Kaip kalbėjo parodą pristačiusi kraštietė Ugnė Bublaitytė, nors darbo buvo labai daug, jis buvo itin malonus. Studentai, prieš projektuodami drabužių kolekciją, turėjo pasirinkti kokį nors žymų pasaulio architektą, analizuoti jo sukurtus objektus, kurie ir įkvėpė modelių kūrimą.

„Taip pat reikėjo analizuoti formos, spalvos ir audinio svarbą modelio dizaino sprendimuose ir taip gimė šiandien pristatoma marškinių kolekcija“, – pasakojo U. Bublaitytė.

„Žiedų galerijoje“ parodą pristatę pirmakursiai savo įkvėpimu pasirinko Irako-Britanijos architektę Zaha Hadid, kurios stilius – dekonstruktyvus. Architektūroje moteris naudoja iškraipymus, palikdama vertikalias ir horizantalias linijas, aštrius kampus, kartais matyti chaosas. Z. Hadid architektūrinis stilius dažnai apibūdinamas kaip drąsiai šiuolaikiškas, organiškas ir novatoriškas.

Studentai, pasisėmę šios architektės idėjų, kaip jau minėta, sukūrė marškinių kolekciją, kuri ne veltui ir pavadinta „Miesto linija“ – aštrūs kampai, šiuolaikiškumas ir novatoriškumas atsispindi taip pat, kaip ir Z. Hadid darbuose. Kai kurie šios architektės darbai buvo atvaizduoti ant drabužių.

„Šiandien jums pristatome septynis drabužių kolekcijos modelius, kurie taip pat visai neseniai buvo pristatyti tarptautiniame mados renginyje „Apkalbos“. Galima sakyti, kad jie į Šakius atkeliavo tiesiai nuo podiumo. Šiandien jums taip pat pristatome mados iliustravimo darbus. Dauguma jų piešti naudojant sushi pagaliukus ir tušą. Vieni iš jų piešti nežiūrint į lapą, man jie – vieni iš smagiausių. Galite pavartyti ir eskizų knygas, kuriose užfiksuotas visas kelias – nuo momento, kai išsirinkome architektus, pradėjome jais domėtis, iki marškinių gimimo“, – pristatė viena iš parodos autorių.

Parodoje dalyvavusios studentų dėstytojos pasidžiaugė, kad buvo suteikta galimybė šiuos darbus parodyti ir Šakiuose. Ko gero, tokia paroda  mūsų krašte demonstruojama pirmą kartą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.