Sąjunga kartu jau 21-erius metus

neigaliuju sajunga
Nuotr. Šakietis Jurgis Januškis, aktyvus Žmonių su negalia sąjungos narys, tapo akcijos „Žingsniuok daugiau“ nugalėtojas.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Kasmet rugpjūčio pabaigoje Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos nariai renkasi į tradicine tapusią popietę „Pabūkime kartu“. Šiemet į ją susirinko daugiau nei šimtas narių. Atėjo bendrystėje pabūti ir savivaldybės atstovai, bičiuliai ir geradariai, skambėjo daug muzikos, popietės dalyviai prie arbatos puodelio dar ilgai dalijosi kasdienybės džiaugsmais ir rūpesčiais.

Pasak popietės organizatorės, skyriaus pirmininkės Stasės Vasaitienės, šiemet nuspręsta susirinkti kiek kitokioje aplinkoje – gražioje rezidencijoje „Villa Orchidea“.

„Kasmet susirenkame pabūti kartu, nors visi kartu pabūti negalime, kadangi tarp mūsų yra ir didelę negalią turinčių žmonių, kurie šventėje dalyvauti, deja, negali, bet mes juos visuomet prisimename, aplankome namuose, jais rūpinamės. Stipriausieji atėjote į popietę, džiaugiuosi visais jumis, esame lyg didelė graži šeima“, – kalbėjo S. Vasaitienė ir pridūrė, kad šioje popietėje bus pažymėti ir Tautinio kostiumo metai.

Sąjungos nariams, į popietė atėjusiems su tautiniu kostiumu, buvo įteikti gėlių žiedai. Pasak pirmininkės, rajono žmonių su negalia sąjunga vienija apie 300 narių, yra įkurti dienos centrai Šakiuose ir Janukiškiuose, seniūnijose veikia aštuoni klubai, susibūrė ansamblis „Šešupės vingis“ bei mėgėjų teatras Lukšiuose.

„Kartais likimas atimdamas viena, atseikėja kitur – žmogų apdovanoja kitomis savybėmis, netgi vertybėmis. Bendraudamas su jumis, aš visada džiaugiuosi vidiniu jūsų turtu, jūsų gebėjimu būti kartu ir palengvinti vieni kitų naštas“, – kalbėjo popietėje dalyvavęs rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Rajono žmonių su negalia sąjungos nariai aktyviai dalyvauja įvairiose Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamose sveikatinimo veiklose, kartu įgyvendina projektus. Į popietę atvykusi biuro visuomenės sveikatos specialistė Vilma Grumčiuvienė pasidžiaugė, kad sąjungos nariai aktyviai dalyvavo prieš du mėnesius vykusioje akcijoje „Žingsniuok daugiau“.

„Norėčiau pasveikinti vieną žmogų, kuris per septynias dienas nužingsniavo tikrai nemažai žingsnių – 49 tūkst. 600. Tai Jurgis Januškis, mūsų biuras dovanoja jam žingsniamatį ir linki žingsniuoti toliau“, – sveikino V. Grumčiuvienė.

J. Januškis pasidalijo savo sveikimo istorija ir pridūrė, kad vaikščiojimas jam padeda sveikti.

Rajono Žmonių su negalia sąjungos narių vardu kalbėjusi Renė Stepaitienė, padėkojo pirmininkei S. Vasaitienei už gebėjimą suburti žmones ir palinkėjo neišsenkančių kantrybės šulinių. S. Vasaitienė taip pat padėkojo šventės rėmėjams ir geradariams, padėkos raštus už dalyvavimą sąjungos veikloje ir prisidėjusiems prie popietės organizavimo įteikė keletui sąjungos narių.

Popietės metu skambėjo Kriūkų klubo „Paunksmė“ narės, poetės Nijolės Arštikaitienės eilės, muzikinius kūrinius atliko ir kartu dainuoti kvietė ansamblis „Vakaras“ iš Marijampolės, susirinkusius taip pat linksmino Virbalio kultūros namų kapela „Pliumpa“ (Vilkaviškios sav.). Popietės dalyviai neskubėjo skirstytis į namus, sakydami, kad susidūrus su negalia,  gyvenimas tuo nesibaigia.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.