Kurs modernią, matomą ir kūrybiškumu garsėjančią biblioteką

biblioteka lebedzinskiene
Nuotr. Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis Šakių viešosios bibliotekos kolektyvui pristatė direktorę Kristiną Lebedžinskienę.

Asta GVILDIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį Šakių viešosios bibliotekos kolektyvui rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis pristatė įstaigos direktorę, kuria tapo konkursą laimėjusi VšĮ „Vaikystės akademija“ vadovaujanti Kristina Lebedžinskienė. Po pokalbio su darbuotojais pasimatavusi direktorės kėdę, ji sutiko duoti ir savo pirmąjį interviu.

Pasak K. Lebedžinskienės, pagal naują tvarką bibliotekos direktorės darbdavys yra rajono savivaldybės meras, todėl logiška, kad jis ne tik priėmė į darbą, bet ir pristatė darbuotojų kolektyvui.

„Galbūt iš šono žiūrėdami matote, kad mes su direktore kalbame labai familiariai. Iš tiesų esame pažįstami labai daug metų, tad kitaip ir būti negalėtų, – atviravo E. Pilypaitis. – Tikėsite ar netikėsite, tačiau konkursas laimėtas be mano kišimosi ir spaudimo. Nieko nežinojau iki paskutinės minutės. Viskas vyko skaidriai.“

Jo teigimu, sunkiausia kokiose nors atsakingose pareigose turėti savą žmogų, tačiau ne jo charakteriui nepasakyti, jei yra kažkas negerai daroma. Tad pabrėžė, kad ne tik girs ir palaikys, bet ir išsakys savo pastabas.

„Patikėkit, man šių pareigų užėmimas – ne ką mažesnis iššūkis, – atvirai kalbėjo naujoji bibliotekos direktorė. – Juo labiau, kad su meru visada palaikėme draugiškus santykius, kartu mokėmės nuo pirmosios klasės, kartu studijavome universitete. Dabar turėsime išmokti bendrauti oficialiai.“

K. Lebedžinskienės manymu, jeigu šiandien jai užteko pasakyti tik keletą gražių frazių, tai po 333 dienų (tiek nuo jos pristatymo lieka iki metų pabaigos) to padaryti neužteks – teks kartu su visa komanda vertinti padarytus darbus, generuoti naujas idėjas kitiems metams, analizuoti padarytas klaidas, ieškoti naujų kelių bibliotekos patrauklumui didinti.

„Kiekvienos įstaigos ar įmonės sėkmė yra jos žmonės, tad tik gerai ir saugiai besijaučiantis žmogus gali aplinkai nešti gerą žinią ir teikti kokybiškas paslaugas, – įsitikinusi direktorė. – Tik darnus kolektyvas gali kurti modernią, matomą ir kūrybiškumu garsėjančią biblioteką. Ji turi būti prieinama visiems socialiniams sluoksniams, patraukli visokio amžiaus žmonėms.“

K. Lebedžinskienė prisipažino, kad apie bibliotekos direktorės pareigybę pagalvojusi dar tada, kai iš darbo išėjo ankstesnė jos vadovė. Juo labiau, kad jos įkurta VšĮ „Vaikystės akademija“, kad ir kaip būtų liūdna pripažinti, Šakiuose nerado savo rinkos. Kol kas naujoji vadovė negalėjo atsakyti, ar tęs šią veiklą, tačiau iki pavasario šeštadieninė grupė dar tikrai veiks.

„Darbai, kuriuos reikia padaryti pirmiausiai, – veiklos užduočių suformavimas ir pateikimas rajono savivaldybės mero tvirtinimui bei artimesnis susipažinimas su darbuotojais, – sakė K. Lebedžinskienė. – Šakių viešojoje bibliotekoje dirba 18 žmonių, tačiau visi pamiršta, kad yra dar 22 padaliniai. Planuoju artimiausiu metu juos pati apvažiuoti, pasižiūrėti, kuo jie gyvena, kuo kvėpuoja, kaip atrodo, kokia patalpų būklė.“

Be abejo, bet koks gyvenimo pasikeitimas yra iššūkis, tačiau viskas priklauso nuo žmogaus požiūrio. Ankstesniais laikais daugelis visą gyvenimą išdirbdavo vienose pareigose, dabar psichologai teigia, kad darbą reikia keisti kas penkerius metus. Šiuo klausimu direktorė kategoriška – jei darbe blogai jautiesi, jį būtina keisti.

„Žinoma, daugelis žmonių tai tiesiog bijo daryti, tačiau ne veltui sakoma: susirask mėgiamą darbą ir tau nereikės dirbti“, – įsitikinusi K. Lebedžinskienė.

Direktorės, jau turinčios vadovaujamo darbo patirties, teigimu, ji atėjo į jau susiformavusį kolektyvą, kuriame žmonės turi sukaupę savo patirtis, tad ir pati turės ko iš jų pasimokyti. Kita vertus, jos vizijose daug naujų krypčių: bibliotekos veiklų optimizavimas, edukacinių programų kūrimas, bibliotekos svetainės modernizavimas.

„Labai svarbu, kad būtume matomi, kad visi kartu sukurtume kūrybiškumu garsėjančią biblioteką“, – pagrindinį siekį įvardijo K. Lebedžinskienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.