Užrašo naikinti neketina

spaliui60
Nuotr. Ką daryti su šiuo praeities simboliu? Ištrinti ir taip tarsi paneigti istoriją? Ar vis dėlto nenaikinti?


Į redakciją kreipėsi šakietis, kuris parodė ant Giedručių kaimo Ūkininkų gatvės pastatų esantį užrašą „1917–1977 Spaliui 60“. Vyriškis teigė nesuprantąs, kodėl, jau 27-erius metus gyvenant nepriklausomos Lietuvos valstybėje, jis nepanaikinamas. Pastatų savininkas teigia, kad užrašas primena skaudžius visuomenei laikus.
 
Užrašas „1917–1977 Spaliui 60“ veikiausiai atsirado sovietmečiu, kuomet čia buvo įsikūręs „Paryžiaus komunos“ kolūkis. Neužkliuvo jis ir Giedručių žemės ūkio bendrovei. Jo panaikinti neketina ir pastatus nusipirkęs ir čia veiklą vykdantis ūkininkas Antanas Matijošaitis.

Tikriausiai ne vienas, važiuodamas Slavikų link, yra pastebėjęs šį iš tolo raudonuojantį užrašą. Tačiau vienas šakietis teigė, kad užrašą jis pastebėjo jau seniai ir stebėjosi, kad iš raudonų plytų į pastatą įdekoruotas užrašas švyti iš tolo ir niekam neužkliūva.

„Nejaugi nemato valdžia? Nemanau, kad toks užrašas mena Lietuvos istoriją“, – svarstė miestelėnas.

Susisiekus su ūkininku A. Matijošaičiu, šis pasakojo, kad pastatus įsigijo maždaug prieš 15 metų.

„Kiekvieną dieną tą užrašą matau ir man jis primena sovietmečio kolhozus, tą laikotarpį, kai mes buvome po geležine uždanga. Mano nuomone, Spalio revoliucija buvo pasaulinė nelaimė. Todėl dėl prisiminimų ir laikau tą užrašą“, – atviravo ūkininkas.

Jis pridūrė, kad minėtą užrašą, kaip sovietmetį menantį reliktą, parodo ir kitiems žmonėms. Užrašo ant pastatų A. Matijošaitis naikinti neketina.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.