Paruoškime savo širdis susitikimui su Šventuoju Tėvu

popiezius
Nuotr. Į Lietuvą atvykusį popiežių Pranciškų bus galima pamatyti ne tik sustikimuose, bet ir gatvėse.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugsėjo 22–23 dienomis popiežius Pranciškus lankys Lietuvą, Vilniuje susitiks su jaunimu ir švęs Eucharistiją su visais Lietuvos žmonėmis Kaune. Kaip pasiruošti susitikimui, kalbamės su Šakių Šv. Jono krikštytojo parapijos klebonu vicedek. Vytautu Antanu Matusevičiumi.

Kun. V. A. Matusevičius sako, jog gražiai sutapo, kad, prabėgus 25-eriems metams po šv. Jono Pauliaus II apsilankymo mūsų krašte, Šventasis Tėvas vėl žengs Lietuvos keliais ir takeliais.

Rugsėjo 22 d. Vilniuje popiežius Pranciškus susitiks su šalies vadovais, vėliau lankysis Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčioje ir joje melsis Rožinio dalį. Miesto gatvėmis papamobiliu važiuos iki Katedros aikštės, kur susitiks su jaunimu.

Nuo pat ankstyvaus rugsėjo 23 d. ryto Kaune, Santakos parke, prasidės popiežiaus laukimo programa: tikintieji drauge galės melstis, giedoti, klausytis liudijimų.

10 val. Šventasis Tėvas aukos šv. Mišias, po jų tradiciškai kalbės „Viešpaties angelo“ maldą.

Kunigas V. A. Matusevičius sako, kad popiežius apsilankymas – neeilinis šalies ir Bažnyčios įvykis, todėl tikintieji turėtų ruoštis susitikimui su Šventuoju Tėvu.

„Jau nuo šiandien turime paruošti savo širdis susitikimui su Šventuoju Tėvu. Tuomet geriau išgirsime jo žodžius, juos apmąstysime. Reiktų prieiti išpažinties, melstis, o po susitikimo – gyventi jo raginimais ir skleisti atvežtą žinią, kuri, manau, gali žmogui pakreipti gyvenimo kryptį kita linkme“, – kalbėjo kunigas V. A. Matusevičius.

Pasak dvasininko, Šakių parapijos žmonės bus kviečiami iš arčiau susipažinti su popiežiaus Pranciškaus asmenybe, bažnyčioje apie jį bus demonstruojamas filmas.

Rugsėjo 23 d. Kauno arkikatedroje bazilikoje popiežius Pranciškus susitiks su kunigais, vienuoliais bei seminaristais.

„Man susitikti asmeniškai su popiežiumi yra didžiulė Dievo malonė. Manau, kiekvienam tikinčiajam susitikimas su popiežiumi gali būti gilesnio tikėjimo pradžia. Popiežiaus apsilankymas – tai Dievo dovana Lietuvai ir visiems žmonėms“, – sako kunigas V. A. Matusevičius.      

Popiežius Pranciškus (tikrasis vardas Jorge Mario Bergoglio) – tai pirmasis popiežius iš Lotynų Amerikos, Jėzaus draugijos narys, 2013 m. kovo 13 d. 115-os kardinolų konklavos metu išrinktas popiežiumi. Pasirenka Pranciškaus vardą.

Pasak kunigo V. A. Matusevičiaus, Šventasis Tėvas atvyksta pirmiausiai kaip ganytojas ir nori išgirsti, kaip krikščionišką gyvenimą gyvena lietuvių tauta.

„Mūsų kančios lobynas yra didelis – pokaris, tremtys... Kita vertus, turime ir gražios patirties – mūsų tautos kultūra, paveldas. Šventasis Tėvas norės prie viso to prisiliesti savo gydančia ranka...“ – kalbėjo dvasininkas.

Vien iš Šakių parapijos į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi užsiregistravo ir vyks 200 žmonių, daug yra vykstančių iš kitų parapijų, dalis žmonių vyks individualiai.

Primename, kad į su susitikimus su Šventuoju Tėvu Vilniuje ir Kaune bus galima patekti tik iš anksto užsiregistravus. Registracija eina į pabaigą. Kol kas atvykti į šventąsias Mišias Kaune jau užsiregistravo 100 tūkst. tikinčiųjų. Į popiežiaus susitikimą Vilniuje atvykti ketina 30 tūkst. žmonių.

Pamatyti Pranciškų bus galima ne tik susitikimuose, bet ir gatvėse (informaciją apie Šventojo Tėvo kelionės maršrutą Lietuvoje galima rasti www.popiežiausvizitas.lt).

Po vizito Kaune popiežius Pranciškus grįš į Vilnių, kur pasimels prie paminklo Vilniaus geto aukoms atminti. Taip pat apsilankys Okupacijų ir laisvės kovų muziejuje. Iš Lietuvos popiežius keliaus į Latviją ir Estiją.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.