Kultūrininkų šventę vainikavo profesionalų pasirodymas

kulturos diena
Nuotr. Šįkart Kultūros dienos proga išdalintos ne padėkos, bet Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Papievienė (dešinėje) ir specialistė Asta Kėvelaitytė kolektyvams įteikė tam tikrą kategoriją liudijančius sertifikatus.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Balandžio 15-oji – Kultūros diena. Dar ryte ta proga prie savivaldybės pastato iškelta Kultūros dienos vėliava, dar vadinama tiesiog Taikos vėliava, o vakare ši diena paminėta ir Šakių kultūros centre. Pirmiau pabendrauta bendraminčių apsupty, o vėliau stebėtas Kauno valstybinio muzikinio teatro muzikinis spektaklis „Neišsakytos išpažintys“.

Į gana gausų kultūrininkų būrį pirmiausiai kreipėsi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Aurelija Papievienė, visiems priminusi Taikos vėliavos prasmę bei 1935 m. pasirašytą Rericho paktą, kuriuo įsipareigota karo ir taikos metu saugoti meno, mokslo ir kultūros paveldo paminklus bei vertybes, o kartu ir ginti taiką. Vėliavos simboliu buvo pasirinktas rubino spalvos žiedas, juosiantis tris rubino spalvos skritulius baltame fone.

„Jeigu mes per Kultūros dieną keliame Taikos vėliavą, pirmiausiai mes turime būti taikos nešėjai“, – dėmesį atkreipė A. Papievienė, kalbėjusi, kad po Taikos vėliava turi sutilpti ir darbai, ir gyvenimas.

Šįkart labiausiai nusipelniusiems nedalinti padėkos raštai, bet kolektyvams įteikti sertifikatai, liudijantys tam tikrą kolektyvo kategoriją (ją, įvertindamas veiklą, suteikė Nacionalinis kultūros centras).

Trečios kategorijos sertifikatai įteikti Kudirkos Naumiesčio kultūros centro liaudiškai kapelai „Liocai“ (vad. Albinas Šlakaitis), Šakių kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestrui (vad. Ugnius Arcabas ir Einaras Martinaitis), Panovių laisvalaikio salės lėlių teatrui (vad. Rūta Bučinskaitė).

Antros kategorijos sertifikatai skirti Šakių kultūros centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupei „Vijūras“ (vad. Justė Lukauskienė), Sintautų kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupei „Sintuola“ (vad. Vida Čeplevičienė), Gelgaudiškio kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupei „Liociukas“ (vad. Edita Balčiūnienė), Šakių kultūros centro folkloro ansambliui „Šakija“ (vad. Virginija Snudaitienė), Sintautų kultūros centro folkloro ansambliui „Santaka“ (vad. Jūratė Navickienė), Gelgaudiškio kultūros centro folkloro ansambliui „Šilupė“ (vad. Audronė Adomaitienė), Griškabūdžio kultūros centro vaikų folkloro ansambliui „Užnovietis“ (vad. Raimonda Černevičiūtė).

Aukščiausia pirmąja kategorija įvertinti – Griškabūdžio kultūros centro folkloro ansamblis „Nova“ (vad. Nijolė Černevičienė), Lekėčių mėgėjų teatras (vad. Vaida Brazaitienė), Kudirkos Naumiesčio mėgėjų teatras „Savi“ (vad. Laima Mockevičienė), Šakių kultūros centro mišrus choras „Lituanica“ (vad. Deividas Kerevičius), Girėnų laisvalaikio salės pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupė „Girėnai“ (vad. Vitalija Venienė), Šakių kultūros centro jaunimo liaudiškų šokių grupė „Pynė“ (vad. V. Venienė), Šakių kultūros centro Zanavykų teatras (vad. Gražina Guzovijienė).

Susirinkusiems sveikinimo žodžius skyrė ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas (mat nuo kovo 1-osios kultūra priklauso būtent šiam skyriui), kuris linkėjo sėkmingai kultūros baruose dirbti toliau bei „savęs atiduoti tiek, kiek liaudžiai reikia“. Dabar jau iš toliau kultūrinį rajono gyvenimą stebinti buvusi ilgametė šio skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė džiaugėsi vykstančiomis veiklomis, puoselėjamomis idėjomis, „nes neina visur spėti sulakstyti ir viską pamatyti, kiek visko daug“, bei linkėjo rasti laiko ne tik darbui bei kultūrai, bet ir sau.

A. Kasparevičienė kalbėjo ir apie tai, kad kultūra ne tik tai, kas suvokiama menine prasme, bet kultūra yra ir darbe, ir santykiuose ar net gamtoje. Tad gražaus dalyvavimo kultūros procese plačiąja prasme ji visiems ir linkėjo.

Kultūrai visad prijaučiantis ir rajono meras Edgaras Pilypaitis. Jis dėkojo nuolat kultūros sargyboje esantiems kultūros darbuotojams ir linkėjo atrasti kuo daugiau pasekėjų, savanorių ir bendradarbių, kad kultūros darbuotojai būtų it mielės, kildinančios tešlą, o tų pyragų būtų išties gausiai.

Rajono vadovas sveikinimo žodžius skyrė ir prieš Kauno valstybinio muzikinio teatro muzikinį spektaklį „Neišsakytos išpažintys“. Čia jis kalbėjo, kad kultūra ne tik tai, kas yra scenoje, ne tik tai, kas vyksta meno dirbtuvėse, bet apskritai bendrystė, kai susitinka žmonių mintys, lūkesčiai, svajonės. Jis pasidžiaugė ir kuriamais meno produktais, pakylėjančiais nuo kasdienybės dulkių, nusilenkė scenos profesionalams bei džiaugėsi, kad Šakiuose kultūra nėra į celofaną suvyniotas produktas, bet kasdienė reikmė ir prasmė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.