Pagerbė atminimą

Gruodžio 30 d. Kudirkos Naumiestyje tradiciškai pagerbtas tautos žadintojo Vinco Kudirkos atminimas –  paminėtos 161-osios gimimo metinės.

Kudirkos Naumiesčio muziejus informuoja: pagerbti V. Kudirkos atminimo atvyko rajono meras Edgaras Pilypaitis, Kudirkos Naumiesčio seniūnijos mentorius Algimantas Baubonis, Vinco Kudirkos gimnazijos ir miesto bendruomenės, Kudirkos Naumiesčio PSPC darbuotojai. Tylos minute pagerbtas ir ilgametės Vinco Kudirkos muziejaus vedėjos, mokytojos Natalijos Manikienės, kuri, kaip ir Vincas Kudirka, gimė gruodžio 31 d. (1922 m.), atminimas.
 
Didžiojo varpininko atminimą pagerbė ir Kudirkos Naumiesčio kultūros centras. Darbuotojai aplankė V. Kudirkos kapą, uždegė žvakelę, padėjo gėlių.

V. Kudirka gimė 1858 m. ir veikė sudėtingu laikotarpiu. Jo gyvenimas atspindi ilgą ir sunkų lietuvių tautinio atgimimo kelią. Kilęs iš valstiečių, patyręs stiprią lenkų kultūros įtaką, išaugo į tvirtą lietuvišką ąžuolą, drąsiai kovojusį dėl lietuvių tautos prabudimo. Galiausiai buvo fiziškai palaužtas, bet dvasinės stiprybės neprarado ir iki paskutinio atodūsio nesiliovė dirbti dėl to, kuo tikėjo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px