Legendinis karžygys ragino vaikus skaityti

karzygio skaitymai
Praėjusią savaitę Šakių pedagoginės psichologinės tarnybos iniciatyva ant Sudargo piliakalnių švęsta Europos paveldo diena. Kartu su renginyje dalyvavusiais moksleiviais iš Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro bei Kidulių pagrindinės mokyklos Sudargo Martyno Sederevičiaus pagrindinio ugdymo skyriaus po piliakalnius keliavo legendinis karžygys Sudargas.
 
Karžygys Sudargas, kurio vaidmenį įkūnijo „Studijos VaiVai“ aktorius Darius Juodaitis, šventėje dalyvavusiems vaikams ne tik surengė ekskursiją po piliakalnius, tačiau kvietė dalyvauti garsiniuose skaitymuose. Kad skaityti būtų įdomiau, padavimų ištraukos skaitytos supantis ant sūpynių bei ant aukščiausios piliakalnių vietos.
 
Visame pasaulyje žinomo romano „Rugiuose prie bedugnės“, kurio autoriaus Džeromo Deivido Selindžerio giminės šaknys yra Sudarge, ištrauka skaityta dėvint Kalėdų Senelio kepurę. „Nebijokime keliauti laiku ir laikmečiais, nes knygos mums visuomet suteikia tokią galimybę, – vaikams kalbėjo karvedys Sudargas. – Skaitant įdomią knygą nesunku atsidurti ir Laplandijoje pas Kalėdų Senelį, braidyti po rugius vasarą, o galbūt ir užkopti į aukščiausią pasaulio viršukalnę. Knyga ir žinios, kurias gauname ją perskaitę, – galingiausias ginklas.“

Renginys vyko įgyvendinant projekto „Interaktyvūs garsiniai skaitymai Sudargo piliakalniuose“ veiklas. Pedagoginės psichologinės tarnybos laikinoji vadovė Diana Jazukevičienė teigė, jog tokį projektą teikti Kultūros paveldo departamentui tarnyba ryžosi pirmą kartą, o sėkmingai jį įgyvendinus, planuoja teikti ir kitais metais.

„Mūsų tikslas – ugdyti ir lavinti mažuosius šakiečius, o tai geriausia daryti per tokias veiklas kaip gimtojo krašto pažinimas, susipažįstant su jo istorija, knygų skaitymas, ugdant kiekvieno vaiko saviraiškos laisvę, – išdrįsti skaityti viešai, neįprastoje vietoje, skatinimas atlikti įvairias menines ir sportines užduotis“, – akcentavo D. Jazukevičienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px