Kvietė prisijaukinti šalia esančią kultūrą

aktuali kultura
Nors negausiai, bet pirmadienio rytą į J.Lingio parką užsukę moksleiviai per 3D akinius galėjo susipažinti su Lietuvos dvarais. D. Pavalkio nuotr.


Pirmadienį Šakiuose buvo sustojusi keliaujanti Kultūros ministerijos projekto „Aktuali kultūra“ ekspozicija. Projekto rengėjai, pristatę šalies menininkus ir jų darbus, kvietė visus, o ypač jaunimą, tapti aktyviais kultūros sektorių dalyviais.
 
Renginys rugsėjo 28d. vyko J. Lingio parke. Kaip pasakojo projekto atstovė Rūta Junutytė, kampanijos „Aktuali kultūra“ renginiai keliaus po visą Lietuvą, jų iš viso suplanuoti net 55.

„Projekto tikslas yra skatinti žmones labiau domėtis kultūra, įsitraukti į kultūrines veiklas, pažinti menininkus. Skatinam pasidomėti savo regiono, miesto ar miestelio menininkais“, – pasakojo R. Junutytė.

Specialiai įrengtame sunkvežimyje veikė dailininkų Žilvino Bražuko (Marijampolė) ir Martyno Gaubos (Birštonas) darbų paroda. Pasak projekto atstovės, ši paroda kinta, pristatomi to regiono, į kurį keliauja, menininkai, darbai.

Kitoje ekspozicijos dalyje pristatoma Lietuvos menininkų kūrybos priemonių ekspozicija: stiklo dailininko Remigijaus Kriuko stiklo pūtimo vamzdeliai, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro primabalerinos Olgos Konošenko šokių bateliai, tradicinių amatų meistrių Odetos Tumėnaitės-Bražėnienės ir jos dukros Adelės Bražėnaitienės karpinių paroda. Galima susipažinti su garsių menininkų biografijomis (kryždirbio Sauliaus Lampicko) bei asmeniniais daiktais – Kosto Smorigino gitara, brolių Gataveckų teptukais ir kt.

Tiesa, pirmadienio rytą renginyje apsilankė vos vienas kitas moksleivis su mokytojais, jie buvo kviečiami dalyvauti viktorinoje apie kultūros ir meno įvykius, užsidėjus 3D akinius buvo galima virtualiai pasivaikščioti po Paežerių, Oginskių ir kitus Lietuvos dvarus.

„Mes kviečiam žmones užrašyti savo idėjas: kokių kultūrinių renginių norėtų savo mieste, kokių pokyčių kultūros srityje, pastebėjimų ir idėjų“, – ragino R. Junutytė.

Nors renginyje savo edukacijas pristatyti buvo kviečiamos ir rajono kultūros įstaigos, tokiu kvietimu pasinaudojo tik Zanavykų muziejus.

Dvi valandas Šakiuose paviešėjusi projekto„Aktuali kultūra“ ekspozicija išvyko į Kazlų Rūdą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.