Darbus kūrė minėdami miesto teisių suteikimo metines

pleneras poland
Lietuvių menininkai, tarp kurių ir šakiečiai, Gołdap mieste surengė darbų parodą, skirtą miesto gimtadieniui. Organizatorių nuotr.

Šakiečiai dailininkai Lolita Rūgytė, Audronė ir Algimantas Vorevičiai, Vytautas Kaunas bei fotomenininkas Vidas Venslovaitis dalyvavo tarptautiniame plenere Gołdap (Lenkija) mieste, kur kartu su kitais menininkais iš Lietuvos bei Lenkijos sukurtus darbus skyrė Gołdap miesto gimtadieniui.
 
Kaip pasakojo dailininkė L. Rūgytė, tarptautinio plenero užuomazgos buvo dar praeitų metų lapkričio mėnesį. Kadangi dėl pandemijos vykti į Lenkiją menininkai iš Lietuvos negalėjo, tai tapė namuose.

„Plenero organizatorius, mūsų visų gerai pažįstamas dailininkas Zbigniew Mierunski pakvietė bendrauti internetu, pleneras vyko nuotoliniu būdu. Iš viso dalyvavom septyni lietuviai bei penki menininkai iš Lenkijos. Plenero tema ir darbai buvo skirti Gołdap miesto gimtadieniui, todėl mums siuntė informacijos, kad galėtume pažinti miestą“, – pasakojo L. Rūgytė.

Pasak jos, šiemet rugsėjo pabaigoje pagaliau pavyko visiems lietuviams, tarp jų ir šakiečiams, nuvykti į Lenkiją. Dailininkai nusivežė ir sukurtus savo darbus, o fotomenininkas V. Venslovaitis – fotografijas.

Spalio 1 d. Gołdap  kultūros centro galerijoje „K2“ buvo atidaryta paroda po atviru dangumi „Šiaurinė Mozūrijos šviesa – Gołdap 2020“. Menininkų iš Lenkijos ir Lietuvos darbai buvo sukurti minint 450-ąsias miesto teisių suteikimo metines. Atidaryme dalyvavo plenero dalyviai bei vietos bendruomenė.

„Kadangi to gyvo plenero neturėjome, kai nuvykom į Gołdap, mums suorganizavo kelių dienų plenerą. Tapėm ir sukūrėm po porą nedidelio formato darbelių, miesto centre ant molbertų išeksponavom dar dažais kvepiančius darbus. Buvo labai produktyvus pleneras“, – įspūdžiais dalijosi L. Rūgytė pridurdama, kad juos į Lenkiją lydėjo kasmetinio tarptautinio dailininkų plenero „Kalbanti žemė“ organizatorė Aurelija Papievienė.

Gołdap miesto kultūros centre paroda veiks iki spalio pabaigos, o ateityje, pasak L. Rūgytės, tikimasi, kad paroda „Šiaurinė Mozūrijos šviesa – Gołdap 2020“ kartu su parodos autoriais atkeliaus ir į Šakius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.