Vaikai ne tik piešė, bet ir išbandė priešgaisrinę įrangą

vaikai gaisrineje
Viena smagiausių atrakcijų vaikams – galimybė patiems išbandyti, kaip veikia priešgaisrinė įranga. D. Pavalkio nuotr.


Šiais metais jau 19-ą kartą Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba organizavo vaikų piešinių ir rašinių konkursą, o praėjusį ketvirtadienį darbų autoriai buvo pakviesti į Priešgaisrinę tarnybą, kur apdovanoti padėkomis, suteikta galimybė apžiūrėti techniką.
 
Kaip informavo konkurso sumanytojas, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis, šiais metais konkursui kone iš visų rajono ugdymo įstaigų buvo pateikti 286 piešiniai priešgaisrine tema, 30 kompiuterinės grafikos darbų ir šeši rašiniai. Tad padėkos raštai už dalyvavimą konkurse buvo skirti visiems dalyviams, išrinkti trys rašinių prizininkai bei 30 geriausių piešinių, kurių autoriams skirti diplomai bei simbolinės dovanos.

Seimo narės Irenos Haase sveikinimai ir padėka buvo skirti Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro mokytojai Teresei Juškaitei ir antros klasės mokiniams, laimėjusiems meniškiausios klasės titulą.

Bendraudamas kad ir su negausiai susirinkusiais moksleiviais, R. Pavalkis domėjosi, ar vaikai žino, kaip elgtis kilus gaisrui, kokią informaciją būtina pateikti norint pranešti apie nelaimę.

Visgi smagiausia dalis vaikams yra galimybė išbandyti priešgaisrinę įrangą, pažiūrėti, kaip ji veikia. Ugniagesiai gelbėtojai pirmiausiai mokiniams pristatė pripučiamą oro pagalvę, o dažnas sužinojęs, kam ji skirta, samprotavo, ar drįstų ant jos šokti. Vaikai noriai apžiūrėjo ir gaisriniame automobilyje esančią įrangą, kai kuriuos įrankius pakilnojo ir įsitikino, kad nėra jie tokie lengvi, kaip gali pasirodyti, stebėjo, kaip karpomas metalas, patys pabandė iš gaisrinės žarnos purkšti vandenį.

Konkursas tradiciškai organizuojamas minint Šv. Florijono – ugniagesių globėjo – dieną.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.