„Europos burę“ parplukdė į Šakius

sedbarai bure
Apdovanojimą su vyru Juliumi atsiėmusi „Namai visiems“ vadovė Giedrė Šedbarienė džiaugėsi, kad tai didelis įvertinimas bei patvirtinimas, jog jų veikla yra prasminga ir matoma ne tik rajone. T. Biliūno nuotr.


Praėjusį ketvirtadienį Kaune įvyko Finansų ministerijos inicijuoti geriausių Europos Sąjungos investicijų Lietuvoje projektų apdovanojimai „Europos burės 2022“. Laimėtojo titulą pelnė ir VšĮ „Namai visiems“.
 
Spalio 27 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre jau 14-ąjį kartą buvo pristatyti ir įvertinti didžiausią vertę žmogui, kraštui, valstybei duodantys ES fondų lėšomis finansuojami projektai. Apdovanojimus „Europos burės“ organizavo Finansų ministerija, o renginio dalyvius sveikinusi finansų viceministrė Vaida Česnulevičiūtė kalbėjo, kad šiandienos iššūkių kontekste džiugina nominantai, kurie „tarsi laivo burės rodo kryptį, kur investuotos lėšos kuria didžiausią pridėtinę vertę Lietuvai ir jos žmonėms“.

Šiais metais „Europos burės“ įteiktos septyniose konkurso kategorijose: Už inovatyviausius sprendimus, Už darnios aplinkos kūrimą, Už investicijas į ateities mokyklą, Už efektyvumą medicinoje, Už bendruomeniškumo kūrimą, Už įdomiausius smulkiojo verslo projektus bei Už investicijas į žmogų.

Komisijos sprendimu „Namai visiems“ apdovanojimas skirtas Už bendruomeniškumo kūrimą. Kalbant konkrečiau, įvertintas jų įgyvendinamas projektas „Senyvo amžiaus asmenų socialinės atskirties mažinimas organizuojant užimtumą dienos centre“, kuriuo siekiama pagerinti senjorų sveikatą, gerovę, sujungiant juos su projekto metu teikiamomis paslaugomis ir užsiėmimais, bei kurti ryšį su kitais žmonėmis. Tokiu būdu projektas sprendžia kompleksines fizinės sveikatos, psichologines ir socialines problemas.

Pasak VšĮ „Namai visiems“ vadovės Giedrės Šedbarienės, tai išties didžiulis ir visai bendruomenei džiugus įvertinimas.

„Tai didelis įvertinimas, kad tai, ką darome, yra prasminga, kad tai matoma ir duoda vertę žmogui“, – sako G. Šedbarienė ir pabrėžia, kad ši veikla sunkiai apčiuopiama, todėl labai smagu, kad tai matoma ne rajono, o visos šalies mastu.

„Europos burė“ plaukia į Šakius. Ačiū visai bendruomenei. Mes jėga, nes mes kartu“, – kartu su vyru Juliumi tik atsiėmusi padovanojimą džiaugėsi G. Šedbarienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.