Neįgaliųjų žmonių dienos minėjime netrūko padėkų, garsių ovacijų ir šypsenų

padekos neigl
Už nuoširdų darbą cukralige sergančiųjų klube „Linelis“ rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė dėkojo Angelei Gerdžiūnienei. D. Pavalkio nuotr.

Gruodžio 3-ioji – Tarptautinė neįgaliųjų žmonių diena. Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į šalia esantį neįgalų žmogų, jo problemas, poreikius bei siekius, suprasti bei pamatyti, kaip neįgalieji gali kurti, tobulėti, siekdami savo tikslų bei džiugindami kitus, pirmadienį Šakių kultūros centre jiems ir besidarbuojantiems jų labui buvo suorganizuotas šventinis minėjimas.
 
Prie mikrofono stojusi renginio vedėja Rima Rauktienė pasidžiaugė gausiu į šventę atvykusiu būriu žmonių, kuriuos pavadino stipriausia mūsų visuomenės dalimi.

„Tai diena, kuri pirštu baksnoja į sveiką žmogų ir verčia jį susimąstyti ir ranką ištiesti tam, kuriam reikia pagalbos. Tada, kai mes sveiki, matom ir girdim, turim rankas ir kojas, kol mums nereikia vežimėlio ar lazdelės, kaip retai matom, kad yra šalia mūsų žmonių kitokių, ir labai liūdna, kai nesusimąstome, kad kartais tik per pusę žingsnio ar per žingsnį esame nuo tos bėdos, kuri vadinasi negalia“, – kalbėjo R. Rauktienė.

Sveikindamas į renginį susirinkusių neįgaliųjų bendruomenę, savivaldybės meras Raimondas Januševičius negailėjo šiltų žodžių ne tik neįgaliems žmonėms, bet ir besidarbuojantiems jų labui.

Na, o labiausiai šiais metais pastebėtiems meras su rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaityte, kvietusia griauti mitus ir kurti sėkmės pavyzdžius, įteikė padėkos raštus.

Už ilgametį darbą ir energiją telkiant bendrijos narius, jų aktyvaus užimtumo organizavimą projektinėse veikloje meras ačiū tarė sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Šakių Viltis“ direktorei Romai Dėdynienei, už nuoširdų darbą cukralige sergančiųjų klube „Linelis“ padėkas įteikė Angelei Gerdžiūnienei ir Irenai Degutienei.

Už nuoširdžią ir reikšmingą iniciatyvą suburti rajono šeimas, kurių vaikai serga pirmo tipo cukriniu diabetu, R. Januševičius dėkojo Šakių klubo „Diabeto IQ“ vadovei Kristinai Dovydaitienei, o už nuoširdų darbą, už neįgaliųjų emocinės savijautos gerinimą ir sveikatinimą „Šakių Vilties“ bendrijoje – Vidai Jarašiūnienei.

Taip pat mero padėkos raštai įteikti Erikai Stikliuvienei – už ilgametę iniciatyvą ir atsidavimą buriant rajono regos negalią turinčius žmones, Virginijui Kelertui bei visam dienos užimtumo centro kolektyvui – už nuoširdų ir atjautos kupiną darbą skatinant žmonių su negalia užimtumą, pagalbą integruojantis į bendruomenę.

Už ilgametį darbą teikiant pavėžėjimo paslaugą viso rajono neįgaliems žmonėms renginio metu padėkota Valentinui Rucevičiui. Už svarų indėlį į neįgaliųjų gerovę ir pastangas, kuriant palaikančią ir saugią aplinką, padėkos raštas įteiktas Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos kolektyvui (pirmininkė Stasė Vasaitienė).

Žmonės su negalia, užsiimantys įvairiais rankdarbiais, savo sukurtus darbus eksponavo bendroje parodoje-mugėje, kurioje buvo galima įsigyti ir patikusį rankų darbo gaminį.

Renginį vainikavo Šakių rajono meno mokyklos mokinių koncertas. Jų nuoširdžius pasirodymus susirinkusieji įvertino garsiomis ovacijomis.

Koncertinę programą dovanojo Šakių rajono meno mokyklos mokiniai, o renginį vainikavo Šakių dienos užimtumo centro ir VšĮ Šakių diakonija vaikų dienos socialinės priežiūros centro auklėtinių naujausias spektaklis „Ar reikia Kalėdų, ar ne?“. Pasirodymai buvo palydėti garsiomis ovacijomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.