Mažieji šakiečiai sutiko naują poetės knygelę

knygeles_pristatymasSpalio 27 dieną Šakių viešosios bibliotekos salėje vyko poetės Zitos Gaižauskaitės knygelės „Linksmoji abėcėlė“, skirtos mažiesiems skaitytojams, sutiktuvės. Renginyje dalyvavo ne tik Šakių vaikų darželių „Berželis“ ir „Klevelis“ ikimokyklinių grupių vaikučiai, bet ir „Varpo“ vidurinės mokyklos pirmokėliai, „Aukuro“ pagrindinės mokyklos  1 – 2 klasių mokiniai.

Nuotr. Poetės Z.Gaižauskaitės knygelę pristatė vaikai, žaidę nuotaikingą žaidimą kaip traukinukas veža linksmąsias raideles.

Pirmoji Z.Gaižauskaitės vaikiška knygelė „Ta dainelė – aš pati“ pasirodė 1983 metais, o šiandien jos kūrybos kraitėje daugiau nei 40 leidinukų. Poetė kuria mažiesiems eiles, kurios vėliau virsta skambiomis ir vaikų mėgiamomis dainelėmis, mielai su jais bendrauja, dainuoja, žaidžia žaidimus.

Pristatydama „Linksmąją abėcėlę“, poetė į vaikus kreipėsi labai lengvai jiems suprantama ir paprasta eiliuota kalba. Kviesdama prisiminti visą abėcėlę, ji pasiūlė pažaisti žaidimą apie garvežiuką, vežantį linksmąsias raideles, taip išjudindama visus į knygelės sutiktuves susirinkusius vaikus. Mažieji vienas per kitą galvojo ir sakė žodžius, prasidedančius Z.Gaižauskaitės ištarta raide. Kas atspėjo ir naujosios knygelės puslapiuose esantį žodį – „važiavo“ su traukinuku, kuris darėsi vis ilgesnis ir linksmesnis.

Kad „Linksmoji abėcėlė“ vaikams patiko, parodė ir per visą salę nusidriekusi vaikų, norinčių ją įsigyti, eilė. Poetė keletą naujų knygelių padovanojo ne tik garvežio mašinistams, „vežusiems“ raideles, bet ir bibliotekai, tad mažieji ir čia galės ją rasti ir paskaityti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px