Adelė – XII – ojo „ARCO“ festivalio laureatė

adelePraėjusią savaitę Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje vyko XII  Lietuvos muzikos ir meno mokyklų „ARCO“ festivalis. Šakių meno mokyklai jame atstovavo antrus metus groti smuiku besimokanti Adelė Antanaitytė. Tai pirmasis ir labai sėkmingas jaunosios muzikantės pasirodymas. Ji - tarp dešimties laureato vardą pelniusių festivalio dalyvių.

Nuotr. Pirmasis pasirodymas „ARCO“ festivalyje Adelei Antanaitytei buvo labai sėkmingas.    

Groti smuiku Adelė pabandė prieš dvejus metus. Jai labai patiko klausytis orkestro muzikos ir išsiskiriančio iš visų instrumentų smuiko griežimo. Pradžia visada sunki. „Išmokti groti smuiku - tikrai nelengva užduotis. Buvo ašarų, buvo ir minčių viską mesti“, - prisipažino jaunoji smuikininkė, kuriai grojimas netrukdo nei gerai mokytis, nei užsiimti mėgiama veikla: piešimu, namuose auginamų šuniukų priežiūra ir svajone - vasarą išmokti jodinėti žirgu. Dėl šio noro Adelė išnaršė visą internetą, kol rado keletą žirgynų, kviečiančių laiką praleisti su mergaitės dievinamais gyvūnais.

Prieš pirmąjį savo pasirodymą konkurse Adelė labai jaudinosi. „Prakaitavo mano delniukai, drebėjo širdelė, tačiau pradėjusi groti temačiau tik savo smičių“, - pasakojo ji. Bet nugalėjusi scenos baimę, ji pasirodė puikiai. Smuiko mokytoja Gražina Duobienė labai džiaugėsi be klaidų atliktu kūriniu ir negalėjo patikėti tokia jaunosios mokinės sėkme. Tai paskatino tik dar daugiau laiko skirti grojimui smuiku. Aišku, kaip ir visiems jautriems meno gyslelę turintiems žmonėms, Adelei būna dienų, kai nenori net į smuiko pusę pažvelgti. „O paskui paimi, pabučiuoji mylimą instrumentą ir vėl groji“, - šypsojosi jaunoji smuikininkė.
Adelė mokosi Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 3 klasėje. Pasak jos mokytojos Jūratės Daniliauskienės, ji ne tik viena iš geriausių mokinių, bet ir klasės seniūnė, lyderė, labai aktyvi, jautri ir bendraujanti mergaitė, patraukianti savo nuoširdžia šypsena ir kuklumu.
 
Smuiko mokytoja - pati geriausia Adelės vertintoja. Pasak jaunosios muzikantės, iš mokytojos reakcijos ji gali atspėti, kaip pavyko sugroti. „Jei mokytoja šypsosi, šokinėja ir ploja rankomis – reiškia pavyko puikiai, o jei tik pasako „gerai, toliau“ – vadinasi dar reikia pasistengti“, - tvirtino ji, prašydama, kad labai negirtume. – Kuklumas yra gražesnis bruožas nei gyrimasis dėl kiekvieno laimėjimo.“ Patikiname, kad tikrai nesiekiame išgirti, norime tik parodyti, kokių aukštų rezultatų galima pasiekti savo darbu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px