Mažieji skaitytojai susitiko su rašytoju

racickasĮ antradienį Šakių viešojoje bibliotekoje vykusią vaikų knygos šventę „Su knyga – į nuotykių pasaulį“, kurioje dalyvavo vaikų literatūros rašytojas Vytautas Račickas, susirinko gausus moksleivių būrys. Renginyje buvo paskelbti skaitomiausių knygų penketukai bei pagerbti uoliausieji knygų skaitytojai.

Nuotr. Antradienį bibliotekoje mažieji skaitytojai susitiko su rašytoju V. Račicku, kurio net trys autorinės knygos pateko į jaunųjų šakiečių skaitomiausių knygų penketukus.  


Bibliotekoje vykusioje vaikų knygos šventėje su mažaisiais skaitytojais susitiko vaikų literatūros rašytojas V. Račickas, kurio net trys knygos pateko į vaikų ir paauglių skaitomiausių knygų penketukus. Tai pirmas atvejis, kai bibliotekos vaikiškų knygų penketuko rinkimuose karaliauja trys to paties autoriaus knygos.

Savo kūrybą šakiečiams pristatęs rašytojas pasakojo apie savo kūrinių gimimą. Autorius prisipažino, kad labiausiai mėgsta rašyti istorijas apie padykusius vaikus. Dažnai joms įkvėpimo rašytojas semiasi būtent susitikimų su vaikučiais metu. „Rašant istorijas, įspūdis patirtas susitikimuose su vaikais, dažnai išlenda kaip yla iš maišo“,- atviravo jis.
 
Be šmaikščių istorijų rašytojas nevengia aprašyti ir kiek sudėtingesnius gyvenimo vingius. V. Račickas mano, kad jau mokyklinio amžiaus vaikas turi pamatyti ir šiek tiek niūresnes gyvenimo spalvas. Esą tokios knygos palieka gilesnius įspūdžius. Naujojoje knygelėje „Paukšteliui šalta“ aprašyta istorija apie į užsienį išvykusių tėvų paliktą ir senelių globojamą vaiką, kuris begalo ilgisi savo artimųjų. Pasirodo, šventėje dalyvavę vaikai puikiai suvokė V. Račicko išsakytas mintis apie emigraciją. Taip kalbėdamiesi apie linksmus ir kiek sudėtingesnius gyvenimo momentus, mažieji atidžiai klausėsi rašytojo skaitomų kūrinių.
Vaikų literatūros knygos šventėje buvo paskelbti ir apdovanoti daugiausiai knygų perskaitę vaikai. Pradinių klasių grupėje varpietė ketvirtokė Eglė Pališkytė, perskaičiusi 176 knygas, laimėjo pirmąją vietą. „Aukuro“ pagrindinės mokyklos ketvirtokas Justas Kažemėkaitis (148 knygos) liko antras. Trečiokė Rugilė Janulaitytė iš „Varpo” vidurinės mokyklos, perskaičiusi 125 knygas, užėmė trečiąją vietą. Ketvirta – ketvirtokė Kamilė Bakšytė (105 knygos) iš „Varpo” mokyklos. Aukurietis trečiokas Lukas Maumevičius, perskaitęs 77 knygas, liko penktas.

Vyresniųjų grupėje net 113 knygų perskaitė aštuntokė Laura Maksvytytė iš „Varpo“ vidurinės mokyklos. „Aukuro“ mokyklos septintokė Diana Jasutytė perskaitė 94 knygas ir užėmė antrąją vietą. Trečias liko 72 knygas perskaitęs varpietis penktokas Evaldas Gudaitis. Aštuntokė Jovita Jokūbaitytė iš „Varpo” vidurinės mokyklos perskaitė 65 knygas ir liko ketvirta. Uoliausiems bibliotekos skaitytojams sporto klubo “Audra” prezidentas Kęstutis Smirnovas įsteigė specialius prizus. Biblioteka skaitytojams įteikė Padėkos raštus ir atminimo dovanėles.

Taip pat buvo paskelbti Šakių bibliotekoje skaitomiausių knygų penketukai 2011 metais. Pradinukai daugiausiai skaitė Knister knygą „Ragana Lilė Drakulos pilyje”; 2 - F.Simon. „Blogiukas Henris“; trečią vietą užėmė dvi V. Račicko knygos, surinkusios vienodai balsų, tai „Jos vardas Nippė“ ir „Gyveno kartą Lukošiukas“; 4 - Mikė Pūkuotukas (Walt Disney biblioteka); 5 - A.Sage „ Vaiduoklių namai“.

5-9 klasių mokiniai dažniausiai skaitė J.K. Rowling knygą „Haris Poteris ir išminties akmuo“. Antroje vietoje liko V. Račicko knyga „Baltos durys“. Trečioje - S. Collins „Bado žaidynės“, ketvirtoje – S. Meyer „Brėkštanti aušra“, penktoje - J. Willson „Mes – dvynės“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.