Pagarbiai nusilenkta kariams ir jų atminimui

kariaiĮ Šakių miesto kapines, prie memorialinio paminklo, skirto žuvusiųjų sovietinės armijos karių atminimui, trečiadienio pavakare rinkosi antihitlerinėje koalicijoje kovoję Antrojo pasaulinio karo dalyviai. Jų kasmet ateina vis mažiau, tačiau praeities atminimas tik ryškesnis.

Nuotr. Trečiadienį kapinaitėse prie memorialinio paminklo buvo pagerbti Antrojo pasaulinio karo dalyviai.

„Veteranų gretos kasmet mažėja. Dabar rajone gyvena 20 karių, kurių amžiaus vidurkis apie 90 metų“,- teigė pagyvenusių žmonių ir Antrojo pasaulinio karo dalyvių draugijos Šakių skyriaus pirmininkas Jonas Bosas. Trečiadienį prie miesto kapinėse esančio sovietinės armijos kariams atminti skirto paminklo atėjo tik septyni garbaus amžiaus veteranai. Visi tokie orūs, tokie tvirti vidumi. Draugijos pirmininkas J. Bosas, kaip ir kasmet, Pergalės dienos proga dalijosi prisiminimais apie praeityje išgyventas sunkias akimirkas. Veteranas dar kartą papasakojo apie patirtą pergalės skonį, atvedusį pasaulį į taikos kelią. Šventės dalyvius pasveikino Šakių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė, administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis. „Kasmet čia ateinančiųjų gretos mažėja. Noriu pasakyti, kad čia atėjusieji kiekvienais metais yra ne silpnesni, o stipresni. Stiprybės kovojant su tais dideliais laiko atstumais, kurie praeina nuo pergalės iki šiandien ir neužmiršta savo išgyvenimų. Man, esančiai šiek tiek jaunesnei, norisi nulenkti galvą prieš jus“,- sveikinimo žodį tarė vicemerė. Pavasarinių gėlių žiedus prie paminklo klojo Šakių seniūnijos vadovai, Seimo nario Mindaugo Basčio patarėja Alytė Bastienė.  Ji taip pat dėkojo kariams už jų pasiaukojimą ir apgailestavo, jog šiandien atsiranda žmonių, norinčių perrašyti istoriją, norinčių ją sumenkinti. Moteris sveikino veteranus su Pergalės ir Europos diena.
 
Kasmet pagerbti karių ateinanti šakietė Danutė kalbėjo, kad gegužės 9-oji - labai svarbi data, sugrąžinusi Lietuvai Vilnių ir Klaipėdą. „Šiandien Europoje vyksta žuvusių tarybinių karių sumenkinimas. Mūsų  gyvųjų pareiga nors gegužės 9-ąją susirinkti karių kapuose kuo gausiau. Dėkoju visiems pergalę prieš fašizmą iškovojusiems kariams. Noriu padėkoti už Lietuvą, už Klaipėdą, už Vilnių. Noriu padėkoti už sugrąžintą tėtį ir už visus sugrįžusius tėčius. Dėkoju ir už Lietuvos mažutėlius, kuriems šitie kariai atvėrė naujas galimybes“,- nuoširdžiai kalbėjo moteris, linkėdama visiems stiprybės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px