Visus atsakymus rasi bibliotekoje

ruseckaitePirmadienį Šakių viešojoje bibliotekoje šūkiu „Nežinai? Pėdink į biblioteką!“ startavo 13-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė. Šiomis dienomis įvairių renginių nestokojančioje bibliotekoje laukiamas kiekvienas, ypač jaunas žmogus. Biblioteka kviečia atrasti ar atgaivinti skaitymo malonumą, pagerbti rašytojus.
 
Nuotr. Bibliotekos draugų vakare viešėjusi rašytoja A. Ruseckaitė šakiečiams pristatė knygą „Šešėlis JMM“ (Maironio gyvenimo meniniai biografiniai etiudai).
 
Šakių viešojoje bibliotekoje šiųmetė Nacionalinė bibliotekų savaitė startavo su Mažąja knygų muge. Čia buvo galima nebrangiai įsigyti rajono literatų, bibliotekos bei kitų autorių knygų.

Didelis dėmesys skiriamas vaikų rašytojo, pedagogo ir publicisto Prano Mašioto 150-ųjų gimimo metinių paminėjimui. Apsilankiusieji knygų parodoje galėjo išvysti prieš šimtą metų išleistą rašytojo knygelę „Mano dovanėlė“. Beje, garsus mūsų krašto rašytojas per savo gyvenimą sukūrė apie 200 pasakų, išleido 150 knygų. Pirmadienį vyks vaikų knygos šventė „Pasakų senelis Pranas Mašiotas“. Ta proga bibliotekoje svečiuosis Kauno valstybinio lėlių teatro aktoriai Indrė Taločkaitė ir Remigijus Endriukaitis. Bus aptariami vaikų ir jaunimo kūrybos plakatai, skirti Prano Mašioto metams Zanavykijoje paminėti. Visi vaikų plakatai kurį laiką bus eksponuojami bibliotekos Žiemos sodo galerijoje.

Literatūrinėje valandoje „Aš rašau savo dainą ant baltos beržo tošies“ paminėtas rajono literatės Zitos Sederevičienės 80 - metis. Jubiliejiniame vakare skambėjo ne tik sveikinimai, bet ir Z. Sederevičienės žodžiais sukurtos dainos. Pagarba ir dėmesys poetei gražios sukakties proga parodytas klubo „Lygumų šaltinis“ išleistame laikraštyje „Šaltinėlio srovė“.

Trečiadienį į bibliotekos draugų vakarą atvykusiuosius džiugiai sutiko bibliotekininkės, kiekvienam įteikdamos po mielą širdelę. Gausiai sugužėję bibliotekos draugai nekantriai laukė knygos „Šešėlis JMM“ (Maironio gyvenimo meniniai biografiniai etiudai) pristatymo, kurią parašė Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė. Moteris su lankytojais dalijosi knygos rašymo įspūdžiais, atsakinėjo į šakiečių užduotus klausimus. Kartu su knygos autore Šakiuose viešėjusi aktorė Vilija Grigaitytė vaizdingai perskaitė keletą knygos ištraukų. Panorėjusieji turėjo puikią progą įsigyti knygą su autorės autografu.  

Kasmet bibliotekų savaitės laukiančios bibliotekininkės šįkart lankytojus viliojo imituotomis pėdomis, raginančiomis drąsiau žengti į knygų tvirtovę. „Per metus biblioteką aplanko apie 50 000 lankytojų, turime beveik 3000 skaitytojų. Labai džiaugiamės, kad ateina žmonės pasižiūrėti meno parodų, vykstančių kiekvieną mėnesį”, - pasakojo L. Eringienė. Anot bibliotekininkės, gal visų atsakymų bibliotekose ir nėra, bet čia yra žinių, kur tuos atsakymus rasti. Mat daugelis klaidingai įsitikinę, kad internete galima rasti viską. Tačiau taip lengvai tai padaryti tikrai nepavyks. Pasak L. Eringienės, biblioteka turi ne tik knygas ir internetą, bet ir prenumeruojamas duomenų bazes, kuriose galima rasti atsakymus į iškilusius klausimus. „Internetas yra gerai, bet bibliotekos dar geriau“,- tikino L. Eringienė.  
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.