Pergalės dienos minėjimai vis mažesnėje veteranų apsuptyje

pergales dienaKetvirtadienio vakare Šakių miesto civilių kapinėse, prie memorialinio paminklo, paminėtos Antrojo pasaulinio karo pabaigos ir pergalės prieš nacizmą 68-osios metinės.
 
Nuotr. Prie kariams skirto memorialo Šakiuose buvo paminėta Pergalės diena.
 
Gegužės 9-ąją prie memorialo žuvusiems tarybiniams kariams vyko Pergalės dienos minėjimas. Skambėjo karo metus bei pergalę prieš fašizmą primenančios kalbos, kalbėjusieji karo veteranams linkėjo stiprios sveikatos.

Jau 23-ejus metus Šakių rajono pagyvenusių žmonių ir Antrojo pasaulinio karo dalyvių draugijai vadovaujantis ir nuolatinis minėjimų dalyvis Jonas Bosas apgailestavo, kad kasmet veteranų gretos retėja. Jo žiniomis, rajone gyvena apie 20 karo dalyvių. Nors aikštėje šalia memorialo nebuvo daug žmonių, pasak J. Boso, reikia susitaikyti su tuo, kas yra. Džiaugiamasi tuo, kad į paminėjimą ateina vis tie patys žmonės, kurie mielai dalijasi prisiminimais prie uždegtų atminimo žvakelių ir gėlių žiedais papuoštų karių kapų.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.