Šakiuose startavo „Zanavykų televizija“

moteru renginysPraėjusį savaitgalį Šakių laisvalaikio ir pramogų centro salė buvo pilnutėlė,- jau dešimtąjį savo kultūrinį renginį pristatė Šakių moterų veiklos klubas. Šakiečiai buvo pakviesti į „Zanavykų televizijos“ inscenizuotą pristatytą.
 
Nuotr. Specialiai šiam renginiui suburto klubo moterų ir jų vyrų bendro „vokalinio – instrumentalinio“ ansamblio nuotaikingos melodijos išjudino visą žiūrovų salę.
 
Idėja į sceną perkelti Zanavykų televizijos kanalo „transliaciją“, kurios metu niekam nepavyktų perjungti net prasidėjusių reklamų, šakietėms moterims gimė neatsitiktinai. Ne visi šakiečiai prisimena, jog prieš šešiolika metų Šakiuose išties buvo pradėjusi veikti vietinė Šakių televizija, kurios laidos transliuotos Baltijos televizijos kanalu. Deja, tebuvo sukurtos vos trys pirmosios laidos,- nutrūkus finansavimui, neliko ir televizijos.

Naujajai „Zanavykų televizijai“ sėkmės palinkėjo ir renginio svečias, žinomas muzikos prodiuseris Egmontas Bžeskas. Šakių moterų veiklos klubo  prezidentė, renginio scenarijaus autorė ir vedėja Aurelija Grinkevičienė visus žiūrovus pakvietė pasimėgauti nuotaikinga zanavykiškos televizijos programa, – informacinėmis, pramoginėmis, kultūrinėmis bei edukacinėmis laidomis. Scenoje vieni personažai keitė kitus,- renginio rėmėjams moterys buvo paruošusios itin šmaikščius reklaminius „klipus“. 

 Žiūrovai su pirmosios vietinės televizijos įkūrimo peripetijomis Šakiuose susipažino laidoje „TV kronika“. Scenoje įrengtame didžiuliame ekrane prabėgo Šakių televizijos laidų įrašų fragmentai. Kaip žinia, šie 2013 – ieji metai Lietuvoje paskelbti Tarmių metais, tad renginio organizatorės išmoningai populiarino mūsų senąsias tarmes. Informacinėje laidoje „Tarmiškos žinios“ skambėjo žemaičių, rokiškėnų, dzūkų ir zanavykų tarmiški perliukai. Laida „Netikėti duetai“ buvo skirta mūsų krašto dainininkų, muzikantų ir šokėjų talentams atskleisti. Duetuose dalyvavo kraštietis, Kauno muzikinio teatro solistas Raimondas Baranauskas.

Prisiminti rajono muzikinio pasaulio „dinozaurus“, pirmąsias susibūrusias muzikines grupes rajone „Šypsena“, „Impulsas“ ir „Casino“, koncertavusias prieš daugiau nei du dešimtmečius, pakvietė į televizijos eterį išėjusi laida „Fonoteka“. Neapsieita ir be humoristinės laidelės „Prajuokink bobutes“, kurios dalyviai žiūrovams pažėrė stiproką dozę liaudiško humoro.

Renginio rėmėjams muzikiniai sveikinimai skambėjo Zanavykų televizijos laidos vedėjos Rimos Rauktienės skaitomu, iš grožinės literatūros klasiko Kristijono Donelaičio „pasiskolintu“ hegzametru. „Zanavykiškuose palinkėjimuose“ skambėjo renginio  viešnios, dainininkės Karinos Krysko - Skambinės atliekamos dainos. Beje, technine prasme šis renginys moterims buvo itin didelis išbandymas. Kokybišką vaizdo, apšvietimo ir garso techniką pavyko išsinuomoti rėmėjų dėka.

Dešimtąjį Šakių  moterų klubo renginį šįkart lydėjo ypatinga sėkmė. Renginio pabaigoje, nuskambėjus klubo moterų ir jų vyrų bendro „vokalinio – instrumentalinio“ ansamblio nuotaikingoms melodijoms, renginio organizatorėms už gražų vakarą žiūrovai dėkojo aplodismentais stovėdami.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.