Šakių rajono nedarbas – 11,8 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, kovo 1 d. Šakių rajone buvo 11,8 proc. bedarbių nuo darbingo amžiaus rajono gyventojų. Toks pats bedarbių procentas buvo ir sausį. Didesnė dalis bedarbių – vyrai.

Iš viso per vasario mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje buvo registruota 186 darbo ieškantys asmenys – 37 mažiau nei sausį. Mėnesio pabaigoje Šakių rajone buvo 2147 bedarbiai. Iš jų 54,9 proc. (1178 asmenys) yra vyrai, 45,1 proc. (969) moterys.

Per vasarį Šakių skyriuje darbdaviai registravo 111 laisvų darbo vietų (septyniomis daugiau nei sausį). Iš jų 69 skirtos neterminuotam, 42 terminuotam darbui. Įsidarbinti pavyko 110 bedarbių. 73 iš jų darbą gavo neterminuotai, 37 įdarbinti pagal terminuotas darbo sutartis.
 
Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones praėjusį mėnesį buvo nusiųsta 26 bedarbiai. Profesijos mokytis pradėjo devyni, 13 įdarbinta pagal remiamojo įdarbinimo programas. Iš jų aštuoni įsidarbino su biržos subsidijomis darbo užmokesčiui, trys – pagal darbo įgūdžių rėmimo programą. Veiklą su verslo liudijimais pradėjo 45 darbo biržoje registruoti asmenys.

Lyginant sausį ir vasarį bedarbių skaičius seniūnijose faktiškai nepakito – 11, 8 proc. Didžiausia bedarbystė (17,5 proc.) išliko Slavikų seniūnijoje (sumažėjo 0,3 procentinio punkto). Barzdų seniūnijoje bedarbių sumažėjo taip pat 0,3 procentinio punkto (nedarbas kovo 1 dieną čia buvo 17,3 proc.). Žvirgždaičiuose per du mėnesius bedarbių netgi padaugėjo (nuo 15,9 proc. iki 16,4 proc.), Plokščiuose yra 16,3 proc., Kudirkos Naumiestyje 14,7 proc., Griškabūdyje 14,4 proc. bedarbių. Mažiausiai bedarbių registruota iš Kriūkų seniūnijos. Čia nedarbas sudaro 5,8 proc. nuo visų darbingo amžiaus kriūkiečių. Kiduliuose nedarbo lygis taip pat vienas mažiausių. Jis per du mėnesius netgi mažėjo (nuo 8,8 proc. iki 8 proc.) Sudarge bedarbių skaičius jau kelis mėnesius toks pat – 9,2 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.