Ne tik pamokė, bet ir parodė pavyzdį

siuksles gamtojeNorėdamas nubausti už pasiesartyje išmestas šiukšles šakietis Donatas penktadienį nuotraukas su šiukšlėmis ir galima pažeidėjos informacija įdėjo į socialinį tinklą „Facebook“, taip ant kojų sukeldamas ne tik internautus, bet ir atitinkamas institucijas.

Nuotr. Šakietis šiukšlių nuotraukas išplatino socialiniame tinkle, taip norėdamas pamokyti, o dienos pabaigoje pats sutvarkė svetimą šiukšlyną.

Donatas pasakojo, kad šiukšles užmatė pasiesartyje, važiuodamas nuo Šakių Lukšių link, pasukęs į dešinę pusę.
 
„Užkliuvo akis, sustojau, nufotkinau, sakau, pažiūrėsiu, ar nėra kokių dokumentų. Ir radau. Todėl ir nusprendžiau paviešinti, nes geriausia bausmė – viešumas“, – apie savo sumanymą pasakojo šakietis.

Jis į socialinį tinklą įdėjo ne tik šiukšlių krūvos nuotrauką, bet ir joje rastą laišką su lukšietės pavarde ir adresu. Šis jo įrašas sulaukė ypač daug internautų dėmesio. Vieni rašė, jog pažįsta moterį ir ragino jos nesmerkti, nes moters gyvenimas sunkus, kiti, priešingai, – negailėjo kritikos ir ragino viešinti panašius atvejus, griežtai bausti pažeidėjus. Koks gyvenimas bebūtų, tikriausiai tai nesuteikia teisės šiukšles pilti ten, kur šauna į galvą.

Po viešos pamokos Donatas pavakare nuvyko į pasiesartį ir pats sutvarkė šiukšlių krūvą. Jis įsitikinęs, kad tik nuo mūsų pačių priklauso, kokioje aplinkoje mes gyvensime.

Marijampolės aplinkos apsaugos departamento Šakių rajono agentūros vedėjas Kęstutis Lopeta tikino, kad jau tą pačią dieną buvo susisiekta ir su pažeidėja. Ji gynėsi nešiukšlinusi, nors iš pokalbio buvo galima suprasti, kad jos draugas šiukšles išpilti pasiesartyje galėjo. Bet, kaip sako K. Lopeta, nepagautas – ne vagis. Tuo labiau, kad tai pirmas atvejis, moters gyvenimas paženklintas skaudžių likimo smūgių, nelepina jos ir dabar. Tad specialistai jauną šeimą pamoralizavo, pamokė ir baudos neskyrė.

Priklausomai nuo šiukšlių kiekio pažeidėjui gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 57 eurų, jei šiukšlino pareigūnas – bauda gali siekti iki 173 eurų. Be to, prie baudos gali būti priskiriama ir gamtai padaryta žala.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.