Kursis bendruomeniniai šeimos namai

bendruomeniniai namai2Įvairių organizacijų atstovai kviečiami jungtis prie naujo projekto – bendruomeninių šeimos namų kūrimo. Juo siekiama šeimoms teikti kompleksines paslaugas.

Nuotr. Šakių rajono savivaldybės posėdžių salėje susirinkę visuomenininkai, biudžetinių įstaigų darbuotojai svarstė, kurias paslaugas bendruomeniniams šeimos namams jie galėtų teikti.

Praeitą ketvirtadienį, liepos 7 dieną, projektas buvo pristatytas Šakių rajono savivaldybėje. Anot projektą pristačiusios Šakių savivaldybės socialinio skyriaus vedėjos Leonoros Pocevičiūtės, anksčiau dėmesys buvo nukreiptas į socialinės rizikos šeimas. „Šis projektas mums duoda nuorodą, jog pagalbą ir paslaugas turi teisę gauti kiekviena šeima“, – teigė L. Pocevičiūtė.
 
Aptariama priemonė numatyta 2016–2020 metams. Einamieji (kalendoriniai) metai bus skirti pasiruošimui, o veiklos vykdymui – kiti treji metai.

Bendruomeninių šeimos namų paslaugos bus įvairios – tai psichosocialinė pagalba, įvairūs mokymai, konsultavimas, informavimas, vaikų priežiūra, pavėžėjimas. Joms vykdyti Lietuvoje skiriama 21 mln. 159 tūkst. 863 eurai iš Europos Sąjungos fondų ir valstybės biudžeto. Šakių rajonui jau skirta 244 tūkst. eurų.

Paraiškų teikėja bus savivaldybė. Vykdytojais galės būti už socialinių paslaugų organizavimą atsakingos biudžetinės įstaigos, viešosios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, visi viešieji ir privatūs juridiniai asmenys, fiziniai asmenys, vykdantys ūkinę ir komercinę veiklą. 70 proc. paslaugų turi teikti nevyriausybinis sektorius.

Projekto pristatymo metu susirinko Šakių rajono visuomenininkai, biudžetinių įstaigų darbuotojai, socialinio darbo organizavimo srityje dirbantys žmonės. Jie aptarė koordinavimo klausimus, svarstė, kokias paslaugas kas turėtų teikti, gilinosi į finansavimo, projekto reikalavimų niuansus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.