Nori plėsti socialinių paslaugų infrastruktūrą

Šakių rajono savivaldybė rengiasi įgyvendinti Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“. Pagal šią priemonę yra pateiktos keturios projektų idėjos, iš kurių reikia atrinkti geriausią.

Projektų idėjas savivaldybei pristatė Kukarskės globos namų direktorė Asta Pranaitienė, Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centro direktorius Donatas Jasulaitis, VšĮ „Mano skveras“ direktorė Živilė Unguvaitytė ir Voniškių kaimo bendruomenės centro pirmininkas Tautvydas Šukys.

Dar liepos 28 d. Regioninės plėtros bei Sveikatos ir socialinės politikos komitete turėjo būti priimtas sprendimas, bet tarp Regioninės plėtros skyriaus vedėjo Vito Girdausko ir administracijos direktoriaus Evaldo Sniečkaus įvyko nesusikalbėjimas ir joks sprendimas priimtas nebuvo.
 
„Buvo suabejota, ar mums apskritai to reikia, jei lėšų trūksta elementariam kraštovaizdžio sutvarkymui“, – sakė V. Girdauskas.

Jis tikino, kad ir ankstesniais metais būdavo galimybė pritraukti šias lėšas, bet administracijos pozicija buvo kitokia.

„Mes ir dabar galime atsisakyti. Tai mūsų apsisprendimas“, – aiškino Regioninės plėtros skyriaus vedėjas.

Kol kas savivaldybė sprendimo nepriėmė, tai žada padaryti artimiausiu metu. Teoriškai lėšas galima padalinti visiems keturiems projektams, bet siekiama atrinkti geriausią ir jį įgyvendinti,  netrupinti visiems po dalį.

Maksimali lėšų suma yra beveik 224 tūkst. eurų. Projektu numatoma remti socialinių paslaugų infrastruktūros plėtrą Šakių rajone. Pavyzdžiui, Kukarskės globos namai, jei laimėtų projektą, norėtų atlikti remonto darbus: pakelti gyvenamojo pastato antro aukšto stogą, ten įrengti virtuvėlę, kambarius ir teikti ilgalaikes ir trumpalaikes socialines paslaugas senyvo amžiaus asmenims. Panašią viziją turi ir Kudirkos Naumiesčio parapijos socialinės pagalbos centras. Rekonstravus pastatą būtų įrengti Savarankiško gyvenimo namai. Čia atskiruose butuose galėtų gyventi 16 asmenų. Namai būtų skirti tiems senoliams, kurie dėl tam tikrų priežasčių negali gyventi savo namuose, bet yra pakankamai savarankiški, kad galėtų pasirūpinti savo buitimi. Voniškių kaimo bendruomenės centras turi idėją steigti naujus socialinius globos namus ir juose teikti socialines paslaugas senyvo amžiaus žmonėms. Tam būtų panaudotas vienos iš Voniškių kaimo gyventojos beveik nenaudojamas ūkinis pastatas, kuris būtų visiškai rekonstruotas. Manoma, kad būtų galima ne tik slaugyti apie 20 asmenų, bet maistą gaminti ne tik globos namų gyventojams, bet ir vietos senyvo amžiaus asmenims ir pan. VšĮ „Mano skveras“ norėtų sukurti senyvo amžiaus ir socialiai pažeidžiamiems asmenims prieinamą internetinę svetainę, kurioje būtų parduodami rankų darbo kūriniai, rūbai, keramikos darbai, papuošalai ir pan. Akcentuojama, kad projektas būtų aktualus ne tik norintiems prekiauti, bet ir įvairią produkciją norintiems įsigyti. Prekyba būtų orientuota ne tik į Lietuvos, bet ir į užsienio rinką.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.