Voverių medicinos punkto likimą spręs komisija

voveriai pastatasGintarė MARTINAITIENĖ

Nors vasario mėnesį savivaldybės taryba priėmė sprendimą perduoti buvusias Voverių (Kidulių sen.) medicinos punkto patalpas tame pačiame pastate tik kitame aukšte įsikūrusiai bibliotekai, dabar situacija keičiasi. Mero Juozo Bertašiaus potvarkiu sudaryta speciali komisija turi išsiaiškinti, ar reikia stengtis išsaugoti dvejus metus neveikusį punktą, ar galima jį užleisti bibliotekai.

Nuotr. Kol kas neaišku, kaip pakryps Voverių medicinos punkto likimas. Pagal vasario mėnesį priimtą sprendimą į pirmąjį pastato aukštą turėjo persikelti biblioteka, tačiau dabar susizgribta, kad galbūt reikėjo išsaugoti dvejus metus neveikusį punktą.

Nusprendė vasarį

Liepos pabaigoje posėdžiavusi savivaldybės taryba turėjo spręsti klausimą – likviduoti Voverių medicinos punktą, priklausantį Kidulių ambulatorijai, ar ne. Klausimą nuspręsta išimti iš darbotvarkės, mero potvarkiu sudaryta komisija situacijai išsiaiškinti. Tačiau čia atsiranda dviprasmybė, nes sprendimą, kad į buvusias punkto patalpas gali keltis antrame aukšte veikianti biblioteka, taryba priėmė vasarį. Tuomet dėl tokio sprendimo abejojo tik du tarybos nariai – Arvydas Šlėderis ir Dinara Gudaitienė.

„Tokios dviprasmybės negali būti. Vasarį priėmėme sprendimą, kad ten gali keltis biblioteka, o dabar sprendžiame, ar ambulatoriją palikti. Juk galioja vasarį priimtas sprendimas. Biblioteka pradėjo darbus, įdėjo pinigų ir pastangų. Ką mes darome?“ – piktinosi Irena Haase.

Bernardinas Petras Vainius apgailestavo, kad taryba dažnai sprendimus priima iki galo neišanalizavusi situacijos, todėl, jei reikia, jis ragino taisyti klaidą.

Kraustėsi, bet sugrįžo

Reikia kažką taisyti ar ne – kitas klausimas. Bibliotekininkė Dalia Tamašauskienė jau buvo pradėjusi kraustytis į pirmąjį aukštą, neštis knygas, bet, situacijai apvirtus aukštyn kojomis, vėl grįžo į senąsias patalpas. Vasarį priimant sprendimą dėl persikėlimo buvo akcentuojama, kad pirmame aukšte esančios patalpos yra geresnės būklės, patogesnėje vietoje ir nenaudojamos. Todėl Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė ir kreipėsi su prašymu biblioteką, esančią antrame buvusios mokyklos aukšte, perkelti į pirmąjį. Medicinos punkto patalpų nuomos sutartis su savivaldybe baigėsi dar praėjusių metų pabaigoje ir nebuvo pratęsta, nes niekas to neprašė.

Nereikėjo dvejus metus

Sudarytos komisijos pirmininkas Arvydas Šlėderis svarsto, kodėl anksčiau nebuvo jokios žmonių reakcijos.

„Punktas neveikia dvejus metus, mes sprendimą priėmėme vasarį, bet tai, kad punkto kažkam reikia, susigriebta tik dabar. Manau, tai ir savivaldybės nepakankamas požiūris, ir žmonių neatsakingumas“, – mintimis dalijosi pašnekovas.

Jo žiniomis, čia dirbusi felčerė jau pensijoje, o ar atsiras norintis už 0,1 etato dirbti kitas žmogus – didelė abejonė. Be to, jau seniai ir visa įranga išgabenta į Kidulių ambulatoriją.

I. Haase svarstė: „Man tada įdomu, kaip pasikeitė situacija. Padaugėjo prisirašiusių? Tada tegul ateina gydytoja ir paaiškina.“

Ji ragino visus tarybos narius prisiimti atsakomybę už priimtus sprendimus.

„Bus anarchija, jei po priimtų sprendimų vėl kažką keisim, gręžiosimės atgal. Turim prisiimti atsakomybę už kiekvieną sprendimą“, – akcentavo tarybos narė.

Iš maždaug 300 gyventojų prisirašiusių prie ambulatorijos yra apie 70. Kiti važiuoja pas gydytojus į Šakius, Gelgaudiškį, Kidulius.

„Manau, kad skaičiai parodo ir tam tikrą žmonių požiūrį, tik nežinau, kaip vertinti šį faktą“, – kalbėjo A. Šlėderis.

Edgaras Pilypaitis mąstė panašiai.

„Dvejus metus nereikėjo, buvo teikiamos mobilios paslaugos, o dabar reikia. Ar tai nėra kažkieno ambicijos ar netgi politinis šou? Gal klausimą kelia tie, kurie net neprisirašę?“ – svarstė vicemeras.

Važiuos į vietą

A. Šlėderio vadovaujama komisija, kuriai be jo priklauso savivaldybės vyriausioji specialistė Evelina Domeikaitė-Dovydaitienė, tarybos narys Vidas Balčiūnas, Kidulių ambulatorijos vyriausioji gydytoja Roma Kriščiūnienė, Kidulių seniūnas Mindaugas Mykolaitis, sprendimą turėtų priimti iki rugsėjo. Ar taip ir bus, neaišku, nes, pasak komisijos pirmininko, šiuo metu atostogauja vyriausioji gydytoja.

„Ji (R. Kriščiūnienė – red.) tik rugpjūčio 29 d. grįžta į darbą. Šiuo metu ji net ne Lietuvoje, tai negalime už žmogaus nugaros, neišklausę paimti ir nuspręsti. Jei matysime, kad sprendimo priimti neina, prašysime atidėti“, – tikino A. Šlėderis.

Visgi ir pati bendruomenė nevieninga. Vieni pasisako, kad nereikia po laiko kelti bangų, nes žmonės priprato, kad nėra punkto ir nejaučia didelio jo trūkumo. Kiti, priešingai, sako, kad nereikia sugriauti to, kas sukurta, svarsto, gal atsiras norintis dirbti žmogus, gal padaugės prisirašiusių.

„Kreipėsi žmonės, todėl ir nusprendžiau sudaryti komisiją. Gal galima tą sutartį atnaujinti? Juk punktas buvo įrengtas pagal reikalavimus, gal gali ten kažkaip ir ta biblioteka išsitekti“, – svarstė J. Bertašius.

Apžiūrėti patalpas, susitikti su bendruomene ir išklausyti nuomonių komisija į Voverius vyks jau šią savaitę. Tik ar neturėjo visa tai padaryti dar iki priimant vasario mėnesio sprendimą?

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.