Seniūnų pasitarime – darbiniai klausimai

Į eilinį pasitarimą susirinkę seniūnai aptarė aktualiausius klausimus – artėjančių rinkimų naujoves, pasiruošimą derliaus šventei ir kitką.

Pasitarime dalyvavęs vicemeras Edgaras Pilypaitis pasiūlė išsirinkti iš seniūnų vieną atstovą  į Šakių garbės piliečio vardo suteikimo komisiją. Seniūnai šį pasiūlymą priėmė ir pažadėjo vieną atstovą į komisiją deleguoti.

Bene plačiausiai buvo aptartas pasiruošimas artėjantiems Seimo rinkimams. Per kiekvienus rinkimus seniūnams tenka padėti įruošti rinkiminių apylinkių patalpas. Šiais metais jiems teks pasirūpinti naujomis iškabomis, nes keitėsi apygardos pavadinimas. Zanavykų apygardos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė informavo, kad Mikytų, Sudargo ir Keturnaujienos apylinkėse susidėvėjusios balsadėžės, todėl reikia ieškoti būdų jas pakeisti. Taip pat pirmininkė paaiškino, kaip privaloma įrengti balsavimo kabinas – viena turi būti atvira, o kita uždara. Tai daroma, pasak L. Sniečkuvienės, kad būtų užtikrintas rinkimų skaidrumas ir slaptumas. Vienas didžiausių galvos skausmų seniūnams – privalomų seifų, kuriuose bus laikomi balsavimo biuleteniai, pastatymas rinkimų apylinkių patalpose, ne visi juos turi.
 
„Dabar susižiūrėkit, ko jums trūksta, kreipkitės į rajono rinkimų komisiją, o ne paskutinę dieną traukit reikalingą balsavimui inventorių“, – patarė administracijos vadovas Evaldas Sniečkus. Zanavykų rinkimų apygardos pirmininkės pavaduotoja Jūratė Šneideraitienė aptarė gyventojų pavėžėjimo klausimą rinkimų dieną ir prašė seniūnų pateikti informaciją, kokiais maršrutais, kokiu metu bus vykdomas rinkėjų vežiojimas, nes, kaip ir visada, numatytas apmokėjimas už kurą, be to, ši informacija bus perduota policijai, kurie šiuose maršrutuose patruliuos. Seniūnai pripažino, kad gyventojai šia paslauga retai naudojasi ir autobusiukai dažniausiai būna apytuščiai. Seniūnai išsakė problemą, kad ne visiems pavyksta sklandžiai bendradarbiauti su apylinkių pirmininkais, dauguma dar ligi šiol su jais nesusipažino.

Rajono žemės ūkio skyriaus vedėja Irena Žemaitienė kvietė seniūnijas aktyviai dalyvauti rajoninėje derliaus šventėje, kuri numatyta spalio 1 d., ir iš seniūnijų pasiūlyti ūkininkų šeimą, kuri bus apdovanota mero taure. Pasak vedėjos, šiųmetėje šventėje numatoma surengti gyvūnų parodą, todėl kvietė seniūnus paskatinti jų augintojus dalyvauti. Seniūnai išreiškė nepasitenkinimą dėl paankstintos šventės datos ir kad per vėlai pradėta jai ruoštis. Jie apskritai šią šventę vertina įvairiai.

„Kada mes savo aktyvius žmones galėsime atvežti į šventę ir ją švęsti, o ne dirbti joje?“ – piktinosi seniūnas Vidmantas Benekditas Sprainaitis.

Jam pritarė ir Kidulių seniūnas Mindaugas Mykolaitis, kuris teigė, kad prieš tris savaites tie patys žmonės rengė miestelio šventę, o dabar vėl turi tos pačios kelios moterys ruoštis derliaus šventei. Seniūną ypač papiktino, jo manymu, neteisingai šventės metu rengiamas skulptūrų konkursas, klausė, pagal kokius kriterijus jos yra vertinamos. Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Julė Kasparevičienė samprotavo, jog tai tik šventė, o ne koks konkursas su nuostatais.

Visgi dauguma seniūnų įsitikinę, kad reiktų atsisakyti šventėje tradicinių kiemelių, o organizatoriams pagalvoti apie originalesnį šventės pateikimą. A. J. Kasparevičienė patikino, kad šioje šventėje išskirtinis dėmesys bus skirtas bendruomenių projektų pristatymui.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana, kalbėdamas apie švenčių organizavimą, išreiškė apgailestavimą, jog jis garsiems krašto žmonėms statė paminklus, prikėlė Zyplių dvarą, o šiandien organizatorių net nepakviečiamas į rengiamus paminėjimus ir parodas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px