Profesinę šventę minėjo socialiniai darbuotojai

soc darb paliekio
Nuotr. Gausus būrys įvairiose socialinėse srityse dirbančių specialistų profesinę šventę minėjo Paliekio dvare.


Rugsėjo 27 d. minima Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Ji tradiciškai pažymėta ir mūsų rajone. Gausybė padėkos žodžių ir sveikinimų skirta būtent socialinėje srityje dirbantiems specialistams.
 
Išvakarėse socialinį darbą dirbantys specialistai savo profesinę šventę pradėjo nuo šv. Mišių Lekėčių Šv. Kazimiero bažnyčioje, vėliau apsilankė Lekėčių bendruomenės moterų klube, susipažino su jo veikla. Šventė tęsėsi Paliekio dvare, kur padėkos žodžiai ištarti už sunkų, kartais ir pavojingą, daug jėgų ir kantrybės reikalaujantį darbą. Galbūt galima pažymėti, kad šiais metais šventė kaip niekad iškilminga.

„Mes esame pasiilgę grožio ir už tai dėkojame dvaro šeimininkams Arūnui ir Ramunei Matusevičiams“, – sakė Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė.

Ne tik aplinka išskirtinė, bet ir dalyvių kaip niekad daug. Šventėje dalyvavo ne tik socialinį darbą tiesiogiai dirbantys specialistai, bet ir nevyriausybinių organizacijų, valdžios atstovai, Seimo nariai, kai kurie seniūnai.

Sveikinimo žodį tarusi L. Pocevičiūtė džiaugėsi, kad nors darbas ir sunkus, kasmet jaunėja darbuotojų gretos. Be to, paslaugos artėja prie žmogaus, jos yra diferencijuojamos, teikiama vis naujų. Pagalbos, patarimo kartais reikia ir patiems specialistams, todėl socialiniams darbuotojams planuojama teikti supervizijų paslaugas.

Susirinkusiems sveikinimo žodį taręs vicemeras Edgaras Pilypaitis atkreipė dėmesį į tai, kad žmonėms svarbu ne tik kokios paslaugos teikiamos, bet ir kaip tai daroma. Jo nuomone, paslaugas gaunantys asmenys nori būti reikalingi, įdomūs, mylimi. Tai ypatingo atidumo, tolerancijos reikalaujantis darbas, bet jei jis atliekamas su meile, ne tik todėl, kad to reikalaujama darbuotojo pareigybiniame aprašyme, – žmogus paslaugą, rūpestį gauna su kaupu.

Sunku ir išvardinti visus tą dieną apdovanotus, pagerbtus ir pasveikintus. Tiesa, daugelis jų šventėje nedalyvavo, tad sveikinimus priėmė kolegos. Savivaldybės padėkos buvo skirtos šioms darbuotojoms: Šakių Socialinių paslaugų centro vyriausiajai buhalterei Indrei Jančaitytei, Šakių rajono neįgaliųjų draugijos pirmininko pavaduotojai Editai Zabramskienei, Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos narei Danutei Grimalauskienei, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresniajai specialistei Renatai Jakšienei, Šakių vaikų globos namų direktoriaus pavaduotojai Daivai Kalinauskaitei, socialinio darbuotojo padėjėjai Sandrai Stanislovaitienei bei globos namų darbuotojai Aušrai Undraitienei, Lukšių seniūnijos socialinei darbuotojai Vilmai Sutkaitienei, Šakių seniūnijos socialinio darbo organizatorei Birutei Ramanauskienei, Kidulių seniūnijos socialinių išmokų specialistei Redai Andziulevičienei, Žvirgždaičių seniūnijos socialinei darbuotojai Ritai Dumbliauskei, šeimynos vadovei Genovaitei Dobilevičiūtei, Lekėčių vaikų dienos centro vadovei Ingridai Kasparavičienei.

Trys Seimo nario Mindaugo Basčio padėkos raštai buvo skirti šeimynos vadovei Dalytei Jasukynienei, Šakių vaiko dienos centro „Šypsenos“ vadovei Jūratei Arštikaitienei bei Sudargo seniūnijos socialinei darbuotojai Lilijai Šukaitienei.

Socialinės paramos skyrius nepamiršo ir mokslus baigusių, naujai pradėjusių dirbti ar asmenines sukaktis minėjusių darbuotojų. Jiems skirtos gėlės, simbolinės dovanos ir sveikinimai.

Meninę programą susirinkusiems dovanojo Lekėčių mokyklos bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai. Vėliau dainomis džiugino Šakių kultūros centro vokalinis ansamblis „Akordas“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.