Gamtai neabejingi piliečiai susirūpino užteršta pamiške

siuksles miske2
Nuotr. Miškininkai teigia, kad šiomis aplinkai kenksmingomis atliekomis atsikratė kažkas kitas.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

„Draugo“ redakcija sulaukė skambučio, kad vienoje rajono pamiškėje kelios dienos pilamos statybinės atliekos. Pasirodo, jos ten gabenamos ne šiaip sau – esą miškininkai gruzu pila keliuką, tačiau jų „pavyzdžiu“ pasekę gyventojai į tą vietą pradėjo gabenti ir kitokias atliekas.

Prie kelio, vedančio į Prūselius, supiltas statybines atliekas gyventojai pastebėjo dar savaitės pradžioje. Jie sunerimę, kas galėjo lengva ranka atsikratyti „statybinio gruzo“, didelių cemento luitų.

„Kur dėti statybines atliekas, klausimas kyla dažnam gyventojui, susiremontavusiam namus ar būstą. Bet taip suvežti ir suversti pamiškėje... Vaizdas tikrai stulbinantis. Nejau žmonės nežino, kad tokias atliekas privalu vežti į stambiagabaričių atliekų aikšteles“, – kalbėjo sunerimusi moteris.

Ją labiausiai papiktino du maišai, prikrauti izoliacinės medžiagos, naudotų elektros kabelių ir laidų.

Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Šakių rajono agentūros viršininkas Kęstutis Lopeta, patikrinęs minėtą pranešimą, informavo, kad nurodytoje vietoje darbus vykdo Šakių miškų urėdija ir aplinkosaugininkai jokių sankcijų kol kas nesiims.

„Agentūrą miškininkai informavo, kad statybinėmis atliekomis pila miško keliuką. Tas kelias, aišku, turi būti be jokių kenksmingų aplinkai medžiagų. Miškininkai patikino, kad patys renka ten atvežtus naudotus elektros laidus ir trečiadienį turėjo juos iš ten išvežti“, – situaciją komentavo K. Lopeta.

Šakių miškų urėdijos urėdas Sigitas Tamošaitis sakė, kad žino, kad ten yra gabenamas statybinės atliekos iš vieno jų remontuojamo objekto.

„Miškas toje teritorijoje yra valstybinis, yra tvarkomas miško kelias, toks gruzas yra tinkamas užlyginti gilias duobes. Tačiau ne visos atliekos yra suvežtos iš mūsų remontuojamo objekto, manome, kad žmonės dar privežė ir kitų statybinių ir griovimo atliekų“, – kalbėjo urėdas.

Jis įsitikinęs, kad minėtais maišais, pilnais laidų, taip pat kažkas atsikratė. Todėl, pasak S. Tamošaičio, urėdijos darbuotojams dabar reikia patiems išrūšiuoti suvežtas statybines atliekas, kad į gamtą nepatektų plastiko, laidų ar kitų šiukšlių. Miškininkai bando išsiaiškinti, kas dar atvežė statybinių atliekų į minėtą teritoriją.

Žmonės pamatę, kad kažkas pila statybines atliekas pamiškėje, ko gero, pagalvojo, kad ir jie gali čia jomis atsikratyti... Ar miškininkai nepadarė meškos paslaugos?

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.