Jaunimo reikalų tarybos posėdis – be jaunimo

Antradienį vyko Jaunimo reikalų tarybos posėdis, tiksliau, – turėjo vykti. Kadangi nesusirinko kvorumas, klausimai aptarti, tačiau konkrečių sprendimų nepriimta.

Kritikos dėl atsainumo ir žiūrėjimo pro pirštus į posėdžių lankymą negailėjo ir tarybos pirmininkas, rajono mero pavaduotojas Edgaras Pilypaitis. Tai toli gražu ne pirmas posėdis, kuriame nedalyvauja daugiau negu pusė darbo grupei, komisijai, komitetui ar tarybai priklausančių asmenų.
 
Visgi nuspręsta trumpai aptarti kelis darbotvarkėje numatytus klausimus. Po Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro vėliava veiklą vykdančio Atviro jaunimo centro darbuotoja Gintarė Grockytė pristatė įstaigos darbą. Kadangi G. Grockytė neseniai pakeitė prieš tai dirbusią Juditą Beržvinskaitę, papasakojo, kaip sekasi. Anot G. Grockytės, centras sulaukia lankytojų, čia organizuojami įvairūs renginiai. Tiesa, mergina pasiguodė, kad renginiuose retai kada pasirodo ta jaunimo grupė, kuriai galbūt reikėtų jame dalyvauti – nemotyvuoti asmenys.

Naujoji projekto „Atrask save“ koordinatorė Eglė Tamulevičiūtė (dirba vietoje Kristinos Valaitytės – red.) susirinkusiems tarybos nariams trumpai pristatė, kaip sekasi įgyvendinti šį projektą. Mergina pasidžiaugė, kad per pastaruosius du mėnesius rado aštuonis asmenis, kurie panoro būti įtraukti į dalyvių sąrašą. Projektą „Atrask save“ vykdo Lietuvos darbo birža kartu su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. 2015 m. rudenį visoje Lietuvoje pradėtas įgyvendinti projektas sėkmingai startavo ir mūsų savivaldybėje. Projektu siekiama padėti 15–29 m. nedirbantiems, nesimokantiems ir darbo biržoje neregistruotiems jaunuoliams, kuriems siūloma savanoriauti, integruotis į darbo rinką ar grįžti į ugdymo įstaigas.

Posėdyje dalyvavo su visais susipažinti ir save naujame amplua pristatyti panorusi buvusi Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro vadovė Eglė Plančiūnienė, kuri šiuo metu dirba Marijampolės teritorinei darbo biržai priklausančiame Jaunimo darbo centre.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.