Labdaros valgykla ir vėl lieka be patalpų

sedbariene valgykloje
Nuotr.  2013 m. Juliui ir Giedrei Šedbarams jau teko išsikraustyti iš po Šakių rotuše esančių patalpų, o dabar vėl tenka sukti galvą, kur prisiglausti.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau treji su puse metų Šakiuose labdaringą maitinimą teikia Juliaus ir Giedrės Šedbarų įkurta labdaros valgykla. Nors joje kasdien apsilanko vos ne šimtas žmonių, geradariai trečiąkart lieka be patalpų ir kreipiasi į visus prašydami pagalbos.

„Iki kitų metų dar turime laiko, bet kadangi pastatas parduotas, mums pasakė, kad jau ieškotume patalpų“, – nusivylimo neslėpė G. Šedbarienė.

Ji kalbėjo, kad šios patalpos tiko dydžiu, vieta patogi strategiškai. Be to, investuota į įrangą, sutvarkyti visi reikiami leidimai maitinimui teikti, yra papildoma patalpa labdarai laikyti, o dabar vėl viską reikės pradėti nuo pradžių.

„Sunku. Mes patys, kur galėtume veiklą tęsti toliau, tikrai nežinome. Kadangi ne pirmą kartą liekame be patalpų, tiek viskas pergalvota, išieškota. Bandysime kreiptis ir į savivaldybę, gal jie ką nors pasiūlys“, – kalbėjo moteris.

Ji sakė: jeigu kažkas žino kokį laisvą plotą, kurį būtų galima panaudoti ir įrengti ten labdaros valgyklą, labai prašo pasidalinti su jais šia informacija.

Nors J. ir G. Šedbarų veikla labdaringa, sveikintina ir graži, nuo pat pradžios ji lydima sunkumų. Priminsime, kad šią veiklą jie pradėjo dar turėdami sveiko maisto kavinukę po Šakių rotuše, tačiau aplinkybės susiklostė taip, jog jiems iš ten reikėjo išsikelti. Kurį laiką veikla buvo sustojusi. Vėliau jie prisiglaudė buvusiose Šakių vaistinės rūsio patalpose. Dabar, kai pastatas parduotas, jie vėl lieka ant ledo.

Kiekvieną darbo dieną Šakių labdaros valgykloje apsilanko 60–80 asmenų, kuriems suteikiama parama maistu bei drabužiais ar kitais, gerų žmonių paaukotais daiktais. Yra apsilankančių ne tik iš Šakių, bet ir kitų rajono seniūnijų.

Čia besilankantys – tarsi šeima. Jie net gėlių vazonėliais valgyklos palangę papuošė. Nors sriuba dalinama 11 val., tačiau kai kurie čia susirenka nuo 10 val., susėdę gurkšnoja arbatą, kalbasi, juokauja. Vos ne dienos centras, nes jiems čia smagu, susitinka su tokio pat likimo žmonėmis.

G. Šedbarienė ypač džiaugiasi nuolat valgykloje besidarbuojančiais penkiais savanoriais. Vienas kiekvieną rytą surenka produktus, dvi moterys padeda virtuvėje, dar dvi talkina prie ūkio darbų. Todėl viliasi, kad ir dėl patalpų atsiras kokia nors išeitis.
„Juk gatvėje nedirbsime. Arba teks stabdyti, kol kažkas atsiras“, – paklausta apie blogiausią scenarijų patikino valgyklos įkūrėja.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.