Buvusio Lukšių kultūros centro pastato likimas neaiškus

luksiu kulturos centras
Nuotr. Praėjusį mėnesį už 84 tūkst. eurų valstybės dotacijų pakeista buvusio Lukšių kultūros centro stogo danga, tačiau projekto „Lukšių gyvenamosios vietovės atnaujinimas“ įgyvendinimas stringa.


Agnė NAUMAVIČIŪTĖ

Rajono savivaldybės taryba vasario 5 d. pritarė projekto „Lukšių gyvenamosios vietovės atnaujinimas“ rengimui ir įgyvendinimui. Įgyvendinus projektą Lukšių miestelis turėtų ir atnaujintą kultūros namų pastatą ir sutvarkytą infrastruktūrą. Deja, reikalai dėl projekto įgyvendinimo stringa.

Beveik 1 mln. eurų

Įgyvendinant maždaug 928 tūkst. 816,47 eurų vertės projektą Lukšiuose planuojama atstatyti neefektyviai naudojamą pastatą (apie 1600 kv. m) –  buvusį Lukšių kultūros centrą, priklausantį Šakių rajono savivaldybei. Šis pastatas pastatytas dar 1964 m. ir nuo to laiko nematęs kapitalinio remonto, tad natūralu, jog jo būklė apgailėtina.

Iš pradžių buvo kalbėta, jog atnaujintas pastatas taptų daugiafunkciu centru. Tačiau rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas sakė, jog dar birželio mėnesį Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana raštiškai kreipėsi į savivaldybę, kad buvusį Lukšių kultūros centro pastatą būtų leista skirti Lukšių miestelio bendruomenei.

Problemos kaip ir nebūtų, tačiau, kaip informavo rajono savivaldybės Regioninės plėtros skyriaus projektų koordinatorė bei šio projekto vadovė Rasa Liubamirskaitė, sustabdytas investicinio projekto rengimas.

Ir išorė, ir vidus

Buvo planuojama, kad iš projekto lėšų būtų sutvarkyta aplinka ir infrastruktūra, užtikrinamas prieinamumas, saugumas, sukurtas kokybiškas susisiekimas Lukšių miestelio gyventojams. Be to, planuose – įrengti naujus bei atnaujinti esamus pėsčiųjų ir dviračių takus, tiltelius, aikšteles ir turgavietę. Be abejo, pagerėtų Lukšių miestelio estetinis vaizdas.

Tačiau, anot R. Liubamirskaitės, Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana pageidauja, kad būtų sutvarkytas ne tik minėtojo pastato eksterjeras, bet ir interjeras.

„Jeigu būtų tvarkomas pastato vidus, visos veiklos, kurios ten dabar vyksta, po renovacijos turėtų nutrūkti – turėtų įvykti konversija ir vietoje buvusių veiklų turėtų atsirasti naujos“, – informavo projekto vadovė.

Šiuo metu buvusiame kultūros centro pastate savo veiklą vykdo miestelio biblioteka, moterų klubas, bendruomenės centras, čia taip pat vyksta anoniminių alkoholikų susirinkimai, taip pat yra šarvojimo salė.

Naujas stogas

Tiesa, dėl susiklosčiusios situacijos diskutavę Lukšių bendruomenės centro nariai „puse lūpų“ prašneko, kad pritartų tik aplinkos tvarkymui, kad lėšos projekto įgyvendinimui būtų apskritai skirtos. Sušlubavus V. Cikanos sveikatai šis klausimas kol kas nėra diskutuojamas, tačiau projekto vadovė patikino, kad ateinančių metų pradžioje turės būti priimtas atitinkamas sprendimas.

Patys lukšiečiai ar miestelio svečiai tikriausiai pastebėjo, kad prie buvusio kultūros centro pastato kurį laiką plušėjo darbininkai. Nuo rugsėjo mėnesio iki lapkričio pabaigos UAB „Drūtnamis“ bei UAB „Elsis TS“ keitė stogo dangą, tam buvo skirta beveik 84 tūkst. eurų valstybės dotacijų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.