Aiškinosi, kodėl tiek daug sutaupo po viešųjų pirkimų

kuncaitis haase
Tarybos narė Irena Haase kėlė klausimą, kodėl tarybos nariai priversti nuolat tikslinti tam tikriems objektams skirtas lėšas ir ypač tada, kai po viešųjų pirkimų sumos skiriasi itin daug. Jos nuomone, dėl to pagrįstai kyla minčių dėl galimo neskaidrumo.

Klausimus paskutiniajame tarybos posėdyje ji uždavė Ūkio skyriaus vedėjui Kęstučiui Kuncaičiui. I. Haase teiravosi, kodėl vis tikslinamos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, kas ir kaip sprendžia vienų ar kitų objektų patekimą į sąrašą.
 „Pavyzdžiui, kovo mėnesį objektui buvo numatyta 60 tūkst. eurų, po viešųjų pirkimų lieka tik 8 tūkst. eurų. Kas nustatinėja lėšų poreikį? Tai suteikia galimybę manipuliuoti, specialiai taupyti ir paskui įtraukti tuos objektus, kurie, manytina, yra naudingi. Kyla minčių, kad tai neskaidru – ir viešieji pirkimai, ir to objektų sąrašo sudarymas. Gal gali vedėjas tą sistemą paaiškinti, nes aš jos neperprantu“, – kalbėjo tarybos narė, paaiškinusi, kad būtent dėl to panašaus pobūdžio klausimais ji tiesiog susilaiko.
 
K. Kuncaitis iš tribūnos aiškino, kad ne Ūkio skyrius, o specialiai sudaryta komisija priima sprendimus dėl tam tikrų objektų įtraukimo.

„Minėtu atveju yra  kelias į Ilguvą ir kelias į Tvirbūdus, tai pradžioj buvo manoma padaryti techninį, darbo projektą, bet konkurso būdu nustatėme, kad geriau palikti tik techninį projektą, nes tai nesudėtingas statinys ir pati įmonė pasirengs darbo projektą, kuris yra keturis kartus brangesnis negu techninis projektas. Todėl vietoj 60 tūkst. 8 tūkst. eurų išėjo“, – komentavo Ūkio skyriaus vedėjas, akcentavęs, kad objektui tikimasi gauti papildomai tikslinių lėšų iš Automobilių kelių direkcijos. K. Kuncaitis pabrėžė, kad vasarį patvirtintos Vietinės reikšmės kelių priežiūros programos yra laikomasi, o dėl to, kad pavyksta sutaupyti lėšų po viešųjų pirkimų, reikia tik džiaugtis.

„Dėl to šiais metais jau trečią kartą ateiname į tarybą su patikslintu objektų sąrašu ir galime padaryti daugiau nei planavome“, – aiškino K. Kuncaitis.

Tačiau I. Haase mano, kad blogai ne didesnis darbų sąrašas, bet svarbu skaidrumas, aiški, konkreti tvarka, taisyklės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.