Baigiantis metams nedarbo lygis rajone padidėjo

Nors, Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, paskutinius kelis mėnesius nedarbo lygis rajone mažėjo, šį mėnesį situaciją pasikeitė į blogą pusę. Lapkričio mėnesį registruota 0,6 proc. daugiau bedarbių nei spalį.

Praėjusį mėnesį Šakių skyriuje registruoti 323 nauji bedarbiai. Iš viso mėnesio pabaigoje rajone buvo 1461 oficialūs bedarbiai. Iš jų 698 moterys, 763 vyrai.

Lapkritį darbdaviai registravo 79 laisvas darbo vietas, iš kurių 59 skirtos neterminuotam, 20 – terminuotam darbui. Per mėnesį įsidarbino 175 darbo ieškantys asmenys. Iš jų neterminuotai darbą gavo 157, terminuotai – 18.
 
Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 35 asmenys. Profesijos mokytis pradėjo 20, profesinės reabilitacijos kursuose dalyvauja du asmenys. Pagal remiamo įdarbinimo programas įdarbinta 13 bedarbių: vienas su darbo biržos subsidijomis, du pagal darbo įgūdžių rėmimo programą, viešuosius darbus pradėjo dirbti dešimt asmenų. Šį mėnesį nebuvo skirta paramos darbo vietoms steigti. Verslo liudijimą įsigijo 81 darbo biržoje užsiregistravęs asmuo.

Lapkričio mėnesį nedarbo lygis rajone buvo 8,1 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų ir, lyginant su ankstesniuoju mėnesiu, padidėjo 0,6 proc. Gruodžio 1 d. duomenimis, šalyje nedarbas sudaro 7,6 proc., Marijampolės apskrityje – 8,6 proc.

Apžvelgiant situaciją seniūnijose matyti, jog kone visose iš jų nedarbo lygis išaugęs. Lyginant su spalio mėnesiu labiausiai bedarbių skaičius išaugo Barzdų (15,5 proc.), Žvirgždaičių (15,2 proc.), Slavikų (13,7 proc.) seniūnijose, mažiausias nedarbas Kriūkuose (3,1 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.