2016-aisiais – mažiau mirčių ir skyrybų

Praėjo dar vieneri metai. Vieni Šakių krašto žmonės džiaugėsi sukurtomis šeimomis, pasaulį išvydusiais kūdikiais, o kiti liejo ašaras dėl netekčių ar iširusių santuokų. 2016 m. rajono Civilinės metrikacijos skyriuje įregistruoti 292 kūdikiai, iš kurių net 66 pasaulį išvydo užsienyje. Mirė 499 rajono gyventojai.

Iš minėtųjų 292 praėjusiais metais gimusių kūdikių – 147 mergaitės ir 145 berniukai. Džiugu, kad 2016 m. mirčių registruota mažiau nei 2015 m., tačiau apmaudu, nes gimė mažiau kūdikių (2015 m. buvo registruoti 308 naujagimiai). Daugiausiai naujagimių praėjusiais metais įregistruota Šakiuose – 67, Šakių kaimiškoje seniūnijoje įregistruotas 41 kūdikis, 23 kūdikiai įregistruoti Griškabūdyje, 22 Gelgaudiškyje, po 21 Kiduliuose, Lukšiuose ir Sintautuose, Kudirkos Naumiestyje – 20, 18 naujagimių registruota Kriūkuose, 13 Lekėčiuose, Sudarge ir Barzduose registruota po šešis kūdikius, Slavikuose – penki, o Plokščiuose ir Žvirgždaičiuose įregistruota po keturis naujagimius.
 
Pernai daugiausiai mirčių registruota Šakiuose – 393. Kriūkuose mirė 20 žmonių, Kudirkos Naumiestyje – 19, Kiduliuose – 18, po 11 mirčių registruota Šakių seniūnijoje ir Sudarge. Gelgaudiškyje mirė dešimt žmonių, Griškabūdyje – šeši. Trys mirtys registruotos Lukšiuose, po dvi Barzduose, Žvirgždaičiuose ir Lekėčiuose, po vieną – Sintautuose ir Slavikuose. Plokščiuose praėjusiais metais nemirė nė vienas gyventojas.

Praėjusiais metais aukso žiedus sumainė ir santuoką įregistravo 171 pora (bažnyčioje sudarytų santuokų – 58), iš jų užsienyje – 19. Civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, 2015 m. susituokė 197 poros. Skirtingais keliais pasukti ir nutraukti santuoką 2016 m. nusprendė 80 porų, keturios iš jų tai padarė užsienyje (2015 m. išsiskyrė daugiau – 96 poros). Tėvystė praėjusiais metais pripažinta 64 asmenims.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.