Darbo partijos pirmininkė: „Niekada niekas nemėgo perbėgėlių“

darbo partija
Nuotr. Darbo partijos kandidatę mero rinkimuose Dinarą Gudaitienę (kairėje) sveikino partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Trečiadienį į išplėstinį tarybos narių susirinkimą rinkosi Darbo partijos Šakių skyriaus nariai. Į svečius atvyko bei apie didesnį dėmesį skyriams kalbėjo dabartinė partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė. Išrinktas ir kandidatas į balandžio pabaigoje vyksiančius mero rinkimus. Vienbalsiai nubalsuota už tarybos narės darbietės Dinaros Gudaitienės kandidatūrą.

Gruodžio viduryje Darbo partijos pirmininke išrinkta Širvintų merė Ž. Pinskuvienė kad ir negausiai susirinkusiems partiečiams pirmiausiai prisistatė bei papasakojo apie save, savo šeimą, o vėliau rėžė motyvacinę kalbą apie pasitikėjimą, tikslo siekimą. Ji akcentavo, kad jei tikrai žmogus nori ir atkakliai siekia tikslo, viskas įmanoma. Žinoma, kaip sakė ji, norint laimėti rinkimus tikėtis, kad pakaks pasikabinti plakatą, padalinti lankstinukų ar balionų, tikrai nereikėtų. Ji prisiminė, kad kai siekė merės posto Širvintose, praėjo kiekvieną namą, kalbėjo su kiekvienu žmogumi ir tik todėl pasiekė 70 proc. rezultatą. Tad ir šakiečiams linkėjo tik noro ir užsibrėžto tikslo siekimo. Jos asmeninis tikslas – trys kadencijos merės pareigose, nes jaučiasi dar daug ko nepadariusi.

„Jei sekmadienį būtų mero rinkimai, aš turėčiau 90 proc., nes padariau tiek, kiek turbūt nebuvo padaryta per 16 metų“, – apie save kalbėjo Širvintų merė.

Darbo partijos pirmininkė pripažino, kad šiuo metu partija galbūt išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau nedramatizuoja ir situaciją vertina ramiai. Taip pat ji ragino netikėti kalbomis esą iš partijos masiškai bėga nariai (galima paminėti, kad partiją paliko buvęs partijos vadovas Valentinas Mazuronis, narystę sustabdė Vytautas Gapšys, buvęs Seimo narys Valdas Skarbalius, Teisingumo viceministras Giedrius Mozūraitis, buvusi Seimo narė Vilija Filipovičienė, buvusi Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, buvusi Sveikatos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė ir kiti).

Tačiau Ž. Pinskuvienė tikina, kad gyvenime visada būna pakilimai ir nuosmukiai. Netgi įžvelgia teigiamą dabartinės situacijos pusę. Tai, kad Seimo rinkimuose nebuvo pasiekta 5 proc. barjero riba ir partija nepateko į Seimą, kaip kalbėjo Ž. Pinskuvienė, galimybė išsivalyti nuo tų narių, kurie visad nori tik postų, nori būti sąrašo dešimtuke, o negavę norimos vietos tiesiog pasirenka tą partiją, kuri išgyvena geresnius laikus.

„Niekada niekas nemėgo perbėgėlių. Joks perbėgėlis nepadarė didelės karjeros. Man pavyzdžiai ne jie, o žmonės ir skyriai, kurie padaro darbą“, – sakė pirmininkė, pabrėžusi, kad artimiausiu metu stengsis dirbti taip, kaip ji įsivaizduoja geriausiai. O paskui, yra įsitikinusi, ateis jų partijos laikas. Tad ji, ką sakė daranti ir dabar, ima ir nemokamų atostogų, kiekvieną dieną važinėja po partijos skyrius visoje šalyje, atiduoda visą savo energiją ir už paramą jaučiasi dėkinga savo vyrui. Ji įsitikinusi, kad reikia stiprinti skyrius, formuoti stiprias komandas, kurios galėtų rinkimuose pasiekti rezultatų ir savivaldoje formuoti daugumas taryboje.

„Su tautiniais kostiumais, kai sviesto nėra už ką nusipirkti, toli neisi“, – mintimis dalijosi viešnia.

Pirmininkė pripažino, kad bus triukšmo, baimės, naujų žmonių, tačiau žadėjo, kad bus, kas tempia partiją.

„Vasario 12 d. bus suformuotas prezidiumas, pavaduotojai. Turime daug svertų, minčių. Turime du Seimo narius ir kartais du yra geriau nei 20 niekinių“, – kalbėjo Ž. Pinskuvienė.

Skyriaus pirmininkas Kęstutis Šnipas išreiškė viltį, kad skyrių galėtų papildyti nauji nariai, ypač jaunimas. Tačiau kartu patikino, kad greitų pokyčių vargu ar galima tikėtis, nes neigiama informacija, vykę partijos teisiniai procesai savo antspaudą paliko.

Susitikimo metu kalbėta ir apie tai, kad skyriai galėtų turėti daugiau informacijos apie vykstančius įvykius. Ne tik administracija, bet ir partiečiai – kad nekiltų nepagrįstų interpretacijų apie vykstančius politinius procesus ar pan. Ž. Pinskuvienė žadėjo į šią pastabą atsižvelgti.

Bene svarbiausias susitikimo tikslas – kandidato į būsimus merus delegavimas. Už vienintelę D. Gudaitienės kandidatūrą nubalsuota vienbalsiai, nors pati kandidatė sakė nesijaučianti visiškai subrendusi ir pasiruošusi šiam žingsniui. Su partijos pirmininku tai esą buvo derinta tris kartus, nes D. Gudaitienė norėjo, kad mero rinkimuose kandidatuotų K. Šnipas.

„Partijos parama neabejoju. Nesijaučiu pasiruošusi kaip žmogus. Be to, matau daug stiprių kitų kandidatų“, – tikino D. Gudaitienė.

Tačiau ją drąsino tiek pati Ž. Pinskuvienė, tiek bendrapartiečiai, akcentavę, kad būtent jos šansai šiuo metu yra didžiausi.

„Turime pasirodyti gerai“, – optimistiškai žvelgė darbo partijos pirmininkė.

Susirinkimo metu išrinkti delegatai į partijos suvažiavimą vasario 12d., aptarti kiti einamieji klausimai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.